Masaüstü için beta WhatsApp kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Masaüstü için beta WhatsApp kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 17:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın masaüstü uygulaması için herkese açık bir beta programı başlatıldı. Artık hem macOS hem de Windows kullanıcıları programa kayıt olarak uygulamaya gelen yeni özelliklerin tümünü masaüstü uygulamalarında deneyebilecekler. WhatsApp, masaüstü uygulaması için bir süredir beklenen herkese açık beta sürecini başlattı. Hem macOS hem de Windows kullanıcıları programa dahil olarak uygulamaya gelen özellikleri masaüstünde kullanabilecekler. WABetaInfo kaynaklı habere göre WhatsApp, diğer yandan çoklu cihaz desteğini geliştirmeye çalışıyor. Şirket bu sebeple WhatsApp Web/Masaüstü uygulamalarına odaklanmış durumda.

WhatsApp masaüstü uygulamasının beta sürecini başlattı

WhatsApp için cihazlar arası sohbet aktarma geliyorWhatsApp için cihazlar arası sohbet aktarma geliyor

Kullanıcılar programa dahil olduktan sonra resmi olarak beta test kullanıcısı oluyorlar ve tüm beta güncellemelerini alabiliyorlar. Şuan için genel kullanıcılar için en son sürümün 2.2133.1 olduğunu belirtelim. Beta sürecinde kullanıcılar sesli mesaj kaydederken, dalga formlarını görmenin haricinde mesajı duraklatıp göndermeden önce sesi dinleyebilecekler. Bu özelliğin iOS için WhatsApp’ta geliştirilme aşamasında olduğu belirtiliyor. Diğer yandan beta programında bulunan kullanıcılar, WhatsApp ekibine hata raporları gönderebilecekler. Bu hatayı bildirmek için ise uygulama ayarlarından bize ulaşın bölümüne giderek ekibin hata üzerinde çalışması için ekran görüntüsü gönderebilecekler.

Beta sürecinde dikkat çeken özelliklerden birisi ise WhatsApp’ın kullanıcıların akıllı telefonlarına ihtiyaç duymadan WhatsApp’a bağlı kalmalarını sağlayacak çoklu cihaz uyumluluğu üzerinde çalışması oldu. Öyle ki şuanda WhatsApp’ı iki farklı cihazda kullanabilmek mümkün olmuyor. Bunun haricinde WhatsApp, iPad uygulamasının lansmanı için de hazırlanıyor.


WhatsApp kullanıcıları yeni bir özelliğe kavuştuWhatsApp kullanıcıları yeni bir özelliğe kavuştu
WhatsApp kaybolan mesajlarda yenilik getiriyorWhatsApp kaybolan mesajlarda yenilik getiriyor

PAYLAŞ