Mars'a gönderilecek olan SpaceX Starship işte böyle görünüyor - Haberler - indir.com

Mars'a gönderilecek olan SpaceX Starship işte böyle görünüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-11 17:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Şimdilerde dünyada yer alan süper güç devletlerin tek bir derdi var. O da Mars'a ulaşmak.  Mars ile alakalı birçok verileri toplamak istiyorlar. NASA'nın Insight uzay aracı da bu özel görev için geçtiğimiz günlerde Kızıl Gezegen'de ilk görevine başladı. Bu araç ayrıntılı bir şekilde analiz yapmaya devam ediyor. Öte yandan Elon Musk tarafından geliştirilen SpaceX de hiç boş durmuyor. Mars'a gitmesi için planlanan ve aynı zamanda tasarlanan SpaceX Starship'in yeni görüntüleri internet platformlarında ve sosyal medya mecralarında yayınlanmaya başladı bile. Ancak şu an bu geminin bir prototip olduğunun altını çizmek istiyorum. 

Mars'a gidecek yeni roket üzerinedeki çalışmalarına tam gaz devam eden SpaceX, sahibi olan Elon Musk, yeni roketin neye benzeyeceğine dair bir görseli Twitter hesabı üzerinden halihazırda paylaşmıştı. Fakat bu defa ortaya çıkan görseller, tasarlanma aşaması bitmemiş prototipin birebir ta kendi görseli. Texas Eyaleti'nde bulunan alan fotoğrafları çekilen SpaceX Starship, Mars'a yollanacak olana ilk prototip. 

SpaceX, 64 uydusunun fırlatma tarihini ertelediSpaceX, 64 uydusunun fırlatma tarihini erteledi

SapceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdi 

SpaceX Starship, en güçlü uzay aracı

2019 yılının içerisinde Mars'a fırlatılması düşünülen bu protorip, net bir tarih ne yazıkki veremiyoruz. Starship'in ilk uçuşu belki 2020 yılında da olabilir. Öte yandan diğer uzay araçları ile karşılaştırıldığı zaman oldukça farklı görüntüye sahip olan SpaceXStrship, bu zamana kadar üretilen en güçlü uzay aracı olarak dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. 

 


NASA, medya kuruluşlarını SpaceX Demo 1 uçuşlarına davet ettiNASA, medya kuruluşlarını SpaceX Demo 1 uçuşlarına davet etti
SpaceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdiSpaceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdi

PAYLAŞ