Mark Zuckerberg’e, Facebook'un Kurucu Ortağından Suçlama - Haberler - indir.com

Mark Zuckerberg’e, Facebook'un Kurucu Ortağından Suçlama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-11 15:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook, yaklaşık bir yıldır hakkında çıkan skandal haberler ile gündeme geliyor. Bugün ise Facebook şirketinin kurucu ortağı tarafından son derece dikkat çekici bir açıklama geldi. Kurucu ortak Chris Hughes, Facebook SEO'su Mark Zuckerberg hakkında oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Facebook çalışmaları ile sosyal medyayı geliştirmiş olsa da zaman zaman hakkında oldukça ciddi iddialar ortaya çıkıyordu. Bunlardan en önemlisi ise elbette ki Facebook'un kullanıcıların kişisel verilerini büyük şirketlere sattığı yönünde ortaya çıkan haberlerdi. Şirket bu iddiaları elbette ki kabul etmese de, kullanıcıları etkilemeye yetti. Bu ve bunun gibi daha birçok iddia ile karşı karşıya kaldığımız Facebook, bu sebeplerden dolayı güç kaybetmeye başlıyor. 

Geliştirildiği günden bugüne oldukça büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran ve uzun yıllardır da kullanılan Faebook şirketinin içinde de karşılıklar olduğu yönünde haberler söz konusudur. Bu haberlere bir yenisi de Facebook'un kurucu ortağı tarafından yapılan açıklama ile geldi. Facebook'u kurucu ortağı, CEO hakkında oldukça can sıkıcı açıklamalarda bulundu. 

Facebook AR Studio Önemli Güncellemelerin Haberini VerdiFacebook AR Studio Önemli Güncellemelerin Haberini Verdi

Facebook kurucu ortağından dikkat çekici açıklamalar

Facebook'un kurucu ortağı Chris Hughes, Facebook şirketinin Instagram ve WhatsApp uygulamalarını satın almasının yanlış bir hareket olduğunu dile getirdi. Kurucu ortak Chris Hughes, The New York Times gazetesinde yer verdiği yazısı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. CEO Zuckerberg'in elinde çok ciddi bir gücün olduğunu dile getiren Hughes, bu güç adına bir önle alınmasını gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra aynı zamanda kurucu ortak, Zuckerberg'in çalıştığı ekibin kendisini kesinlikle sorgulamadıklarını ve bu durumunda şirkete ciddi bir zarar vereceğinin altını çizdi. 

Bu açıklamaların yanı sıra aynı zamanda Hughes'a göre Zuckerberg, Facebook, Istagram ve WhatsApp platformlarını denetlediği gibi aynı zamanda Facebook şirketinin yönetim kurulundaki oy oranın da yüzde 60'ının kontrolünü sağlıyor. Hughes bu durumu tekelleşmenin en somut örneği olarak değerlendiriyor. Hughes iddialı açıklamalarına devam ederek, Facebook şirketinin dağıtılması ve hükumetin de bu durumu kontrol altında tutması gerektiğinin bilgisini verdi. Hughes'in The New York Times'da kaleme aldığı yazısında, Federal Ticaret Komisyonu'nun Instagram ve WhatsApp gibi şirketlerin Facebook tarafından satın alınmasına izin vermesinin de çok yanlış olduğunun bilgisini verdi. 

Facebook ile ilgili iddialı bir konuşmaya imza atan Hughes'e bu konu ile ilgili cevapta hiç gecikmedi. Facebook şirketinde küresel ilişkiler ve iletişim başkan yardımcısı olarak görev yapan Nick Clegg, e-posta sistemi üzerinden bir açıklama yayınladı. Cleg, Facebook;'un bu kadar başrılı olmasında en önemli payın hesap verebilirlik olduğunun bilgisini verdi. Facebook hakkında bu şekilde açıklamaların ortaya çıkıyor olması son derece prestij kaybı ve güç kaybı olarak değerlendiriliyor. Üstelik sosyal medya devi Facebook hakkında ortaya çıkan haberlerin ardı arkası da henüz kesilmiş değildir. Bu bilgilerin yanı sıra aynı zamanda şunu da belirtmekte fayda var ki, Facebook şirketinin kurucu ortağı Chris Hughes, 2017 yılı itibariyle şirket ile bağlantılarını koparmıştır. 


İlgili uygulamalar
Facebook Tinder'a Rakip Mi Oluyor?Facebook Tinder'a Rakip Mi Oluyor?
Facebook Messenger'da Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?Facebook Messenger'da Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

PAYLAŞ