Mark Zuckerberg Whatsapp ve Instagram için e-ticaret özelliklerini açıkladı - Haberler - indir.com

Mark Zuckerberg Whatsapp ve Instagram için e-ticaret özelliklerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-23 12:46:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Facebook’un CEO’su olan Mark Zuckerberg, e-ticaret Pazarı ile alakalı hazırladıkları yeni özellikleri açıkladı. Bu kapsamda 3 yeni özelliği belirten CEO, Instagram, WhatsApp ve Facebook için farklı özellikleri açıkladı. Özellikler, şuan için sadece ABD’deki kullanıcılar için sunuluyor. Son birkaç yıldır e-ticaret platformu olma yolunda ilerleyen Facebook, bir süredir kendi uygulaması olan Instagram ve WhatsApp’tan ticaret yapılmasına imkan tanıyor. Bu kapsamda sürekli yeni özellikler geliştirmeye devam eden marka, yeni özelliklerin kullanıcılara neler getireceğini açıkladı.

Mark Zuckerberg tarafından direkt bir şekilde yapılan açıklamaya göre WhatsApp ile Facebook Marketplace’e mağaza, Instagram'a ise görsel arama özelliği geliyor. Diğer yandan mağazaların verdiği reklamlarda daha etkili bir şekilde kullanılabilecek diyebiliriz.

WhatsApp gizlilik sözleşmesinde sorun olmadığını söyleyen Mark Zuckerberg Signal kullanmaya başladı!WhatsApp gizlilik sözleşmesinde sorun olmadığını söyleyen Mark Zuckerberg Signal kullanmaya başladı!

Yeni e-ticaret özellikleri duyuruldu

Açıklamalarda artık kullanıcılar artırılmış gerçeklik destekli reklamlar görebileceğini açıklıyor. Facebook’ta bulunan reklamlar, bir kullanıcının bir ürünü satın almadan önce deneyebilmesine imkan tanıyacak. Henüz bir süredir test aşamasında olan özelliğin artık kullanıma hazır olduğunu belirten Zuckerberg, böylelikle kullanıcıların kolay alışverişi sağlanıyor. Instagram cephesinde ise kullanıcıların Google aracılığı ile kullandıkları görsel arama özelliği artık bu platforma geliyor. Artık telefonun arka kamerası ile taratılan görüntüye benzer içerikler Instagram’da aranabilecek.

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre WhatsApp için mağazalar özelliği çok yakın bir zamanda gelecek. Marketplace tarafındaki yenilikler ABD kullanıcıları tarafından deneyimlenirken, benzer olarak AR reklamların da an itibariyle ABD’de kullanılabiliyor. Instagram’ın yeni görsel arama özelliğinin ise birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağı duyuruluyor. E-ticaret özelliklerini bir bir duyuran şirket, yakın zamanda tüm bu özellikleri kullanılabilir hale getirecek. Şuan için henüz özelliklerin test aşamasında olduğunu ve ilerleyen günlerde testlerin tamamlanması ile kullanıcılara sunulması bekleniyor.  


Xiaomi Mi 11'in DxOMark sonucu hayal kırıklığı yarattıXiaomi Mi 11'in DxOMark sonucu hayal kırıklığı yarattı
Getcontact 7 Haziran’dan itibaren Türkiye’deki uygulama marketlerinde yeniden yer alacakGetcontact 7 Haziran’dan itibaren Türkiye’deki uygulama marketlerinde yeniden yer alacak

PAYLAŞ