Mark Zuckerberg,

Mark Zuckerberg, "Facebook Hikayeler" ile Snapchat'i bitirmek istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-31 04:00:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Snapchat'in popüler özelliğini ilk sefer Ağustos ayında kullanmaya başlayan Instagram, bu bilhassa tutunmayı muvaffak oldu. Günlük 150 milyon aktif kullanıcıya erişen Instagram Hikayeleri şimdi de Facebook Hikayeleri olarak hizmete girecek.

En çok gençlerin oldukça aktif şekilde kullandıkları Snapchat 'te yer alan "Hikayeler" ve çıkartmalar olası öz özellikleri Instagram 'a getirerek dikkatleri üstünde acı çeken Facebook, görünüşe bakılırsa eleştirilere kulaklarını tıkayarak Snapchat 'i kopyalamaya sürdürme ediyor.

Facebook, Instagram'dan sonra Facebook hikayelerini yayına sokacak. Snapchat özelliklerini, Instagram'a yansıtan Facebook, Instagram'dan yansıyan iyi geri bildirime bir yeni adım ekleyerek, Facebook Hikayeler özelliğini getirdi.

Polonya ve İrlanda 'keza deneme edilmeye başlanan rahibe adayı atfetme ile aynı Instagram Hikayeler 'hem olduğu benzer Facebook üzerinden keza 24 vakit sonra istemsiz şekilde silinen video ve resim paylaşımları edebilmek mümkün ülkü geliyor. Hatta uygulama içerisinde birbirinden aldatıcı ve eğlendirici filtreler da kullanılabiliyor. Maksimum 1 dakika uzunluğunda olacak olan hikayeler aynı Instagram'daki gibi üst kısımda konumlanacak.
 
 Kullanıcılar bu hikayelere ileti atabilecekler. Direct olarak belirlenen bu özellik, Facebook Messenger'dan tamamiyle ayrı bir kullanım sunacak.
 
Ayrıca Instagram 'daki falan ana akı ekranına eklenen bölümde listelenecek hikayelere haber ile çözüm verebiliyorsunuz. Ne gün hayata geçirileceği hemen şimdi yabancı yenilikle Snapchat'in elindeki köpek yavrusu kullanıcı kitlesini herkes kendi saflarına daralmak isteyen Facebook, yaklaşık birçok satın alamadığı uygulamadan "esinlenerek" yoluna ifa ediyor.
 
Hatırlayacağınız aynı eksik nokta önce naklen yayın özelliğini hayata geçişli Instagram hem de bu vesile ile resmi olarak Periscope'a de rakip olmuştu.  Satın alamadığı Snapchat'i bitirmek için her türlü girişimde bulunan Zuckerberg başarılı olabilecek mi merak konusu.
 




PAYLAŞ