Mark Zuckerberg, Apple-Epic Games gerilimine dahil oldu! - Haberler - indir.com

Mark Zuckerberg, Apple-Epic Games gerilimine dahil oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-11 13:45:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple ve Epic Games arasında yaşanan gerilim iki şirketin yanı sıra teknoloji alanındaki önemli isimlerin de yorumlarda bulunmasına sebep oluyor. Son olarak Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Apple'ın uygulama marketi App Store ile tekel oluşturduğunu ima etti.

Mark Zuckerberg, Apple-Epic Games gerilimine dahil oldu!

Apple- Epic Games arasındaki gerilime ilişkin olarak daha önce de bir açıklama yayınlayan Facebook, ünlü oyun stüdyosunun tarafında olduğu ifade etmişti. App Store'un uygulama içi işlemlerden kesmiş olduğu %30 oranında komisyonu adil bulmayan platform, bu komisyonun virüs sürecinde alınmaması gerektiğini ifade etti. Haber sitesi Axios ile röportaj yapan Mark Zuckerberg de sürecin yasal kurumlarca incelenmesi gerektiğini belirtti.

Facebook siyasi reklamlar için önlem alıyorFacebook siyasi reklamlar için önlem alıyor

Konu ile ilgili Zuckerberg,şu açıklamayı yaptı:

Amerikalıların yaklaşık %50’sinin akıllı telefon kullandığını ve bu oranın dünya çapında daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Sanırım toplam 1 milyardan fazla Apple cihazı var. Bu yüzden App Store’un aşırı kontrolcü olması ve rekabet koşullarını sağlayıp sağlamadığı konusunda insanların kafalarında bazı sorular olduğunu düşünüyorum.

Mark Zuckerberg, röportajı devamında ise geliştirici ve kullanıcılara yönelik olarak daha fazla özgürlük sunduğu gerekçesi ile Google'ı övdü. Play Store'da yer almayan bir uygulamanın cihazlara eklenmesinin oldukça kolay olduğunu söyleyen Zuckerberg, bunun her iki taraf için de özgürlük anlamı taşıdığını belirtti.

Öte yandan Facebook ve Apple arasında da yine App Store kaynaklı bazı sorunlar bulunuyor. Facebook Pay sistemini iOS işletim sistemine taşımak isteyen sosyal medya platformu, bunun karşılığında Apple cephesinden veto almıştı. Orta nokta bulunamaması üzere Facebook’un bu özelliği yalnızca Android kullanıcılarına sunabildiğini belirtelim.


Instagram hikayeleri doğrudan Facebook üzerinden görüntülenebilecekInstagram hikayeleri doğrudan Facebook üzerinden görüntülenebilecek

PAYLAŞ