Mali sıkıntılar Activision Blizzard'ı sıkıştırdı! 800 kişi çıkarılıyor! - Haberler - indir.com

Mali sıkıntılar Activision Blizzard'ı sıkıştırdı! 800 kişi çıkarılıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-18 09:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Ekonomik sorunlar nedeniyle son dönemlerde ciddi sorunlar yaşayan Activision Blizzard’ın 800 kişiyi işten ayıracağı öğrenildi. İşte konuyla ilgili detaylar. 

Destiny Bir Günde 500 Milyon Dolar Kazandırdı 

Activision Blizzard, yüzlerce çalışanlarını işsiz bıraktıActivision Blizzard, yüzlerce çalışanlarını işsiz bıraktı

Ekonomik anlamda sıkışan ve bu nedenle son dönemlerde sürekli gündeme gelerek işten çıkarmalar yapacağı konusunda konuşulan Activision Blizzard, resmi açıklama yaptı. Açıklamalarda işten çıkarmaların yaşanacağı onaylanırken verilen rakam büyük bir sürpriz oldu.

800 kişi işten ayrılacak!

Bugüne kadar gündeme gelen haberlerde firma tarafından 200 kişinin işten çıkarılacağı ifade edilmişti. Fakat resmi açıklamada bu rakam 800 olarak açıklandı. Bugüne kadar iyi rakamlar elde etmesine rağmen artan piyasa rekabeti ve gelirlerde yaşanan düşüş nedeniyle böyle bir karar alan firma, 1 milyar dolarlık faaliyet karı ile sorunlu bir döneme gireceğinin sinyallerini de vermişti.  Bir önceki yıla göre de düşüş gösteren gelir nedeniyle satışlarda da beklentilerin düşük olması ekonomik anlamda zor bir dönemin geleceğini net bir şekilde gösterdi.

Üstelik Bungie’nin ayrılması da yine firmaya yaklaşık 400 milyon dolara varan bir eksi yazdı. Tüm bu tablo sonrasında işten çıkarmalar ile toparlama yapmak isteyen Activision Blizzard, iş gücünün yüzde 8’ini kesmiş olacak ve oyun alanına daha çok odaklanacak.

9600 çalışanı var!

800 kişinin işten ayrılacak olması her ne kadar büyük bir rakam olsa da firmanın 9600 kişiyi çalıştırdığı göz önünde bulundurulduğunda firma için bu rakam yüzde 8’e denk geliyor. Ayrılacak çalışanlar için tüm hakların sağlanacağı da firma tarafından yapılan açıklamalarda yer aldı. 

Blizzard'dan yeni bir Diablo oyunu gelebilir 



PAYLAŞ