Makine yağına düşmesine rağmen çalışmaya devam eden fotoğraf makinesi - Haberler - indir.com

Makine yağına düşmesine rağmen çalışmaya devam eden fotoğraf makinesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-23 11:17:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Kendinizi bir fotoğrafçı olarak hayal edin. Bir yakıt deposunda fotoğraf çekmek için gitmiş fotoğrafçısınız. Depoyu gezerken ve fotoğraf çekerken bir anda fotoğraf makinenizin makine yağı ile dolu bir kutuya düştüğünü hayal edin. Böyle bir olay karşısında fotoğraf makinenizin gittiğini ve ne yapacağınızı kara kara düşünürsünüz.  Ancak bu haberimizde böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsanız şayet pes etmemeniz gerektiğini ve makinenizi kurtarmaya çalışmanızın size kazandırdıklarını göreceksiniz. 

Fotoğraf makinesi hiç beklemediği bir anda beklemediği şekilde düşer

Hobi olarak fotoğrafçılık sanatı ile uğraşan bir fotoğrafçı kullanılmayan bir depoya giderek oradan istediği ölçüde fotoğraf çekeceğini hayal ederek fotoğraf çekmeye başlar. Fakat fotoğraf çekimi sırasında yaşadığı talihsiz kaza sonucu fotoğraf makinesi yağ ve su dolu bir tenekenin içerisine düşer. O an tam bir felaketi yaşayan fotoğrafçı bir anda hiç düşünmeden elini yağ ve su dolu tenekeye sokar ve fotoğraf makinesini kurtarmaya çalışır. 

Fotoğraf makinesi kurtarmak için hemen makineyi temizlemeye başlar

Tenekenin içerisinden fotoğraf makinesini çıkartan fotoğrafçı yağa bulanmış halde gördüğü makinesinin bozulduğunu düşünür. Ancak bu halde bile onu geri çalıştırmaya hazırlanan fotoğrafçı makinesini kurtarmak için onu temizleme ve tamir etme çabasına girer. İlk yaptığı ise fotoğraf makinesini alkol ve kulak çöpü yardımı ile temizlemek olmuştur.

Fotoğrafçı, endüstriyel bilişim alanında çalışmanın verdiği avantaj ile pahalı ve 20 ile 200 derece arasında çalışabilen fırınlardan birinde makinesini kurutuyor.

Makine yağdan temizlendikten sonra düğmelerin arasında kalan pislikleri ve havayı da basınçlı hava borusunu kullanarak temizlemeyi başarmıştır. Bu teknik sayesinde fotoğraf makinesindeki yağ kirlerinden arındırmış ve nemi kurutmuştur. Fakat makinenin içerisinde kalan nemi temzilemesi gerekn fotoğrafçı daha faklı bir yol izleyerek makinesini kurtarmaya çalışmıştır. Bunun için ise herkes tarafından bilinen pirinç yöntemini denemiştir. Fakat bu durum ile makinesini tam manasıyla temizlenmediğini düşünen fotoğrafçı, endüstriyel bilişim alanında çalışmanın verdiği avantaj ile pahalı ve 20 ile 200 derece arasında çalışabilen fırınlardan birinde makinesini kurutuyor. Tüm bu çabasından sonra ise fotoğraf makinesi kurtulmuş ve çalışmaya başlamış. 

 





PAYLAŞ