Mahkeme kararıyla WeChat yasağı askıya alındı - Haberler - indir.com

Mahkeme kararıyla WeChat yasağı askıya alındı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-21 19:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

ABD’de WeChat uygulamasına getirilen indirme yasağıYargıç Beeler’in aldığı karar doğrultusunda şimdilik askıya alındı.

Trump Hükümeti tarafından ulusal güvenliği ihlal endişeleri sebep gösterilerek hedef tahtası haline getirilen bir diğer Çinli uygulama ise WeChat olmuştu. Reuters kaynaklı habere göre Yargıç Laurel BeelerTicaret Bakanlığı’nın almış olduğu 20 Eylül  sonuna dek uygulama mağazalarından ilgili uygulamaların kaldırılması ve indirmeye engellenmesi kararını askıya aldı. 

Trump TikTok ve WeChat'i yasaklıyorTrump TikTok ve WeChat'i yasaklıyor

Çin hakkındaki endişeler önemli’

Yargıç Beeler, Trump Hükümeti’nin Çin hakkında duyduğu güvenliği ihlal endişelerinin yerinde ve önemli olduğuna işaret ederken, uygulama için sunulan kanıtların bu yasakları gerektirmediğini ifade etti. ABD’li yetkililer ise Tencent’in sahip olduğu WeChat uygulaması üzerinden Çin’in ülke içerisinde casusluk yaptığı iddiasını ciddiyetle sürdürüyor. Yargıç Laurel Beeler’in almış olduğu bu karar ile Çin merkezli uygulamalara uygulanan yasaklar en azından dava sonuçlanana dek askıya alınıyor.

WeChat yasağı Amerikalı şirketlere de zarar verebilir

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamını sürdüren Çin asıllı birçok vatandaş, WeChat üzerinden Çin’de ikamet eden akrabaları ile  iletişim konusunda yasaklamalar sebebi ile sorun yaşayabilir. Yalnızca vatandaşlara değil Çin’de faaliyet halinde bulunan Amerikan şirketleri de yasak neticesinde zarar görebilir. Apple ve Disney kanadından gelen hükümete uyarı niteliğinde açıklamalar ise yasağın ticari boyutlarda vereceği zararı gözler önüne seriyor. Örneğin Apple, Çin’de gerçekleştirmiş olduğu iPhone satışlarının büyük bir kısmını ülkedeki en önemli uygulama olan WeChat’e borçlu. Mahkeme aldığı kararla beraber Amerikalı şirketlerin de ticari durumunu korumuş durumda. Önümüzdeki günlerde hangi gelişmelerin yaşanacağı ise merak ediliyor.



PAYLAŞ