MagSafe rakibi, OPPO MagVOOC cihazı duyuruldu - Haberler - indir.com

MagSafe rakibi, OPPO MagVOOC cihazı duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-24 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı şirketlerinden OPPO, MagVOOC adlı yeni şarj cihazının tanıtımını yaptı. Çin'deki bir fuarda telefon üreticisi, cihazın özelliklerini aktardı. 

Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi OPPO, MagVOOC şarj cihazının duyurusunu yaptı. Söz konusu bu şarj cihazı, Apple’ın MagSafe'e rakip olarak gösteriliyor. Çünkü, ilk olarak geçtiğimiz hafta içerisinde Realme manyetik kablosuz şarj sistemi MagDart‘ı kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Realme, esasında MagSafe’in özelliklerine sahip bir cihaz tasarladı. Şimdi benzer bir hamle de OPPO’dan da geldi.

OPPO Yeni Nesil Hızlı Şarj Teknolojisini TanıttıOPPO Yeni Nesil Hızlı Şarj Teknolojisini Tanıttı

OPPO, MagVOOC şarj cihazının özellikleri

Smart China Expo2021'de şirket, yeni şarj cihazının özelliklerini aktardı. Aynı zamanda teknoloji üreticisi, birkaç santimetre uzakta olan bir telefona dahi güç verebilen gerçekten bir şarj sisteminin (OPPO Air Şarj) prototipini sergiledi. Tüm cihazlar ve aksesuarlara göre son derece dikkat çekidir. OPPO, manyetik sisteme MagVOOC adını verdi. Birinci nesil ürünlerden biri 40W diğeri ise 20W olmak üzere iki farklı şarj cihazı ve bir power bank vardır. Bu sebeple aksesuarlar Realme'nin sunduğundan çok farklıdır. 

Şarj standı akıllı cep telefonu manyetik olarak tutuyor. Örnek vermek gerekirse 40W birim, 4.000 mAh pili 56 dakikada tamamen doldurma özelliğine sahiptir. Bundan daha eski modeller, (Find X3 gibi) 30W'ta şarj oluyor. Söz konusu bu şarj cihazı aynı zamanda Qi standardını da destekliyor. MagVOOC olmayan cihazlara 15W’a kadar enerji gönderme özelliği bulunuyor. Başarılı şirket, ince 20W MagVOOC şarj cihazını da gösterdi. Bu kadar zor değil ama çok daha taşınabilir olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda 10W'a kadar Qi şarjını da destekleme özelliği vardır. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Realme’nin şarj cihazları 50W ve 15W özelliğine sahiptir

Elde edilen bilgilere göre, power bank de Qi standardını da destekliyor. Bu sayede, akıllı saatler ve TWS (kablosuz) kulaklıklar gibi aksesuarları da şarj etme şansınız vardır. Kabloyla beraber USB-C bağlantı noktasından 10W da alabilirsiniz. Herhangi bir cihazın kablo tercih ederek tamamen şarj olması için 2 saat kadar bir süre gerekiyor. MagVOOC ürünlerinin ne zaman kullanıcıların karşısına çıkacağı ve tam olarak hangi cihazların destekleneceği de belli değildir. Buna ek olarak söz konusu bu şarj cihazının fiyatı da belli değildir. 

 


OPPO ekran altı kamera üzerinde çalışıyorOPPO ekran altı kamera üzerinde çalışıyor
Oppo ekran altı kamera teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdiOppo ekran altı kamera teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdi
OPPO yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttıOPPO yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttı

PAYLAŞ