MacOS Monterey açık betası kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

MacOS Monterey açık betası kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-02 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın işletim sistemi olan macOS Monterey için herkese açık ilk beta sürümü resmen yayınlandı. Apple, bugün itibariyle macOS Monterey’in herkese açık beta sürümünü yayınladı. Monterey güncellemesinde Evrensel Kontrol özelliği dikkatleri çekiyor. Apple, beta programlarını geliştirmeye devam ediyor. Henüz geçtiğimiz günlerde iOS 14.7 Beta 4 sürümü yayınlanmıştı. Ancak o beta programı test için katılan kullanıcılara açılmıştı. Ancak bugün ise macOS Monterey’in herkese açık olan betası yayınlandı. Belli cihazlar kapsamında sunulan macOS Monterey birçok özellik ile beraber geliyor. Üç haftalık geliştirici beta sürümü sonrasında Monterey herkese açık bir şekilde indirilebilir hale geldi. Bu betanın herkese gelmesi ise biraz daha zaman alacak gibi duruyor.

macOS Monterey herkese açık beta sürümü yayınlandı

Yeni Mac Pro ve Pro Display XDR hakkında yeni detaylar geldiYeni Mac Pro ve Pro Display XDR hakkında yeni detaylar geldi

Herhangi bir işletim sisteminin beta sürümünü cihazınıza kurmak bazı sorunlar yaratabilir. Henüz beta sürümleri güvenlik açıkları ve hatalar ile gelmektedir. En büyük yeniliklere gelecek olursak, bu sürümde Safari, FaceTime ve çevre birimlerindeki aygıtları kısa yolları arasında birleştiren Evrensel Kontrol özelliğinin eklenmesi dikkat çekiyor. Bu özellik macOS’ın temel dayanağı Automater’ın yerine geçecek. Safari, her büyük macOS güncellemesinde bazı önemli güncellemeler alıyor.

Monterey ile beraber gelen Safari güncellemesi bellek kullanımını önemli düzeyde optimize ediyor. AirPlay ve cihazlar arasında daha iyi senkronizasyona sahip olacak olan cihazlar, güncelleme ile FaceTime’daki uzamsal ses ve Apple’ın odak özelliği gibi iOS 15’de yer alan birçok yeni özellikte ekleniyor. Diğer yandan WWDC 21’de duyurulan FaceTime’da arkadaşlarınızla beraber Apple TV+ HBO Max, NBA, Twitch, MasterClass, Pluto TV gibi platformlardan birlikte içerik izleme özelliği Monterey’e geliyor.

Monterey güncellemesi gelecek olan cihazlar

  • iMac – 2015 Sonu ve sonrası
  • iMac Pro – 2017 ve sonrası
  • MacBook Air – 2015 Başı ve sonrası
  • MacBook Pro – 2015 Başı ve sonrası
  • Mac Pro – 2013 Sonu ve sonrası
  • Mac mini – 2014 Sonu ve sonrası
  • MacBook – 2016 Başı ve sonrası



Yeni iPad'ler Macbook tasarımını andırıyorYeni iPad'ler Macbook tasarımını andırıyor
Office 2021 Mac'de görüntülendiOffice 2021 Mac'de görüntülendi

PAYLAŞ