macOS Mojave vs. Yeni Windows 10 Güncellemesi - Haberler - indir.com

macOS Mojave vs. Yeni Windows 10 Güncellemesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-03 12:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Masaüstü işletim sistemleri denildiğinde aklımıza gelen iki muhteşem işletim sistemi, Windows 10 ve macOS  yenilikler ile birlikte kullanıcılarına daha verimli ve daha iyi bir deneyim sunmak istiyor.

macOS Mojave vs. Yeni Windows 10 Güncellemesi

Yeni yayınlanan macOS 10.14 Mojave ile Windows 10 Ekim 2018 güncelleştirmesini karşılaştıralım. Arayüz konusunda macOS görünüme daha çok önem vermesi herkes tarafından biliniyor. macOS Mojave ile birlikte Apple daha dinamik duvar kağıtları ve yeni Karanlık Modu ile birlikte tasarım konusunda bir basamak daha yukarı taşıyor. Windows 10'da bir süredir bulunan Karanlık Mod, macOS'ta doğal uygulamalar ile birlikte bütünleşiyor. Böylece hem renkler öne çıkıyor, hem de yazıları okumak daha rahat bir hale gelebiliyor. Dinamik duvar kağıtları ise saate göre değişim gösterebiliyor.

MacOS İçin 10.13.2 Güncellemesi YayınlandıMacOS İçin 10.13.2 Güncellemesi Yayınlandı

Windows 10 Ekim 2018 güncellemesi ile beraber Windows Gezgini'ne Karanlık Mod'u getiriyor. Daha da önemlisi HDR denetimlerine yönelik iyileştirme de getirdi. macOS Mojave ve Windows 10 RedStone 5'in yeni emojiler ile birlikte geldiğini de söyleyelim. Görünüm tabi ki her şey demek değildir. Özellikle eski bilgisayara sahip olanlar için tasarım biraz daha arka basamaklarda yer alıyor. Performans konusuna gelindiğinde macOS ve Windows başarılı işler çıkartmaya devam ediyorlar. Windows 10'un Ekim güncellemesi oldukça küçük gözükse de aslında gayet işlevsel özellikler barındırıyor. Uyarıları belirtmek yerine, artık yavaşça ortaya çıkıyor. Cloud Clipboard ise birden fazla Windows cihazında Win + V ile kopyalayıp yapıştırmanıza olanak sağlıyor. Storage Sense ile birlikte dosyalarınızı internete yükleyebilir ve sık eriştiklerinizi sabit diskinizde tutarak boş alan açabilirsiniz.

MacOs'ta ise güvenlik güncelleştirmeleri dikkat çekiyor. En göze çarpan yenilik ise masaüstünüzün dosya türüne göre otomatik olarak organize edilmesidir. Bu sayede karmaşık masaüstünüzü daha düzenli bir hale getirebilirsiniz. macOS Mojave, Continuity Camera sayesinde iPhone'nuzu bir tarayıcı gibi kullanmanıza da olanak sağlıyor. Bu işlev ile birlikte fotoğrafınızı çektiğiniz belgeyi hemen Mac'inize aktarabiliyorsunuz. Gün geçtikçe kullanıcılarına daha iyi performans ve deneyim sunmak isteyen bu iki dev işletim sistemi, çeşitli yenilik ve performans iyileştirmeleri ile karşımıza çıkıyorlar.


macOS High Sierra 10.13.3 Beta 5 Yayınlandı!macOS High Sierra 10.13.3 Beta 5 Yayınlandı!
Yeni MacOS'un En Dikkat Çekici ÖzellikleriYeni MacOS'un En Dikkat Çekici Özellikleri
Yıl sonunda Windows 7 liderlikten olabilirYıl sonunda Windows 7 liderlikten olabilir

PAYLAŞ