MacOS Majove İle Gelen 7 Gizli Özellik - Haberler - indir.com

MacOS Majove İle Gelen 7 Gizli Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-11 09:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple geçtiğimiz haftalarda resmi olarak yeni işletim sistem sürümü olan iOS 12’i indirmeye sunmuştu. Bu sürüm haricinde akıllı saatleri için watchOS 4 ve bilgisayar modelleri için ise MacOS Mojave sürümünü 24 Eylülden itibaren tüm Mac kullanıcıları için indirmeye sundu. Mac Pro, iMac, iMac Pro, Macbook, MacBook Pro ve Mac Mini modellerini kapsayan bu yeni güncelleme ile birçok özellikte gelmiş oldu. Stacks adlı ikon yığınlama özelliği ve karanlık mod özelliklerin en fazla beğenilen yeniliklerden birisi oldu. Kaliforniya’da yer alan Mojave çölünden adını alan bu yeni işletim sisteminde yer alan gizli özellikleri sizler için derledik. Gelin şimdi MacOS Mojave ile gelen 10 gizli özelliğe göz atalım.

MacOS Mojave İle Gelen Yenilik ve Özellikler

MacOS Güncellemeleri Ayarlar sekmesine geldi

Artık Mac App Store üzerinden gerçekleşen yazılım güncellemeleri MacOS Mojave ile beraber ayarlar menüsüne taşınmış oluyor. Sistem özellikleri kısmına getirilen Sistem Yazılım Güncellemeleri menüsü üzerinden en yeni güncellemeleri kontrol etmeniz mümkün olacaktır.

Dinamik Masaüstü

Bundan böyle MacOS Mojave ile gelen görsel yeniliklerden birisi ise dinamik masaüstü oluyor. Bu yenilik ile gün içerisindeki saate göre aydınlık veya karanlık tema sizleri karşılayacak. Göz yorgunluğunun önüne geçilebilmesi adına Mac kullanıcıları için bu zaman bazlı özelliğin işe yarar olduğunu söyleyebiliriz.

Otomatik Güvenlik Kodları

İnternet üzerinde sürekli gerekli olan hesap parolalar ve şifreler için bu yeni pratik özelliğin bir hayli işe yarar olması bekleniyor. İki faktörlü güvenlik seçeneklerini tercih eden bir kullanıcı iseniz MacOS Mojave ile gelen bu otomatik doldurma özelliği hoşunuza gidecektir. Bu sayede iki faktörlü girişlerde şifreler otomatik olarak yazılacak ve bir pratiklik sağlanacaktır.

Safari’ye Favicon Desteği

Chrome, Firefox ve Opera gibi tarayıcılarda bildiğiniz üzere websitelerin ikonları yer alıyor. Şimdi ise bu ikon desteği artık Safari internet tarayıcısı için de getirildi. Bundan böyle MacOS Mojave ile beraber kullanıcılar mini ikon menülerini diledikleri gibi özelleştirebilecekler.

Uygulama İzin Kontrolü

GPS, Mikrofon veya kamera gibi bileşenler için uygulamalar sizlerden bir izin istiyorlar. Apple MacOS ile beraber Güvenlik ve Gizlilik seçeneğine getirilen bu yenilik sayesinde Mac bilgisayarınızda yer alan uygulamaların detaylı bir şekilde izinlerini kontrol edebilirsiniz. iOS cihazlarında yer verilen bu detaylı izin kontrollerini artık Mac bilgisayarlarınızda da yapmak mümkün olacak.

Yenilenmiş FaceTim Arayüzü

iOS 12 ve MacOS Mojave ile beraber FaceTime desteği tam 32 kişiye kadar çıkartılmıştı. Ayrıca Mojave için FaceTime arayüzü tamamen yenilendi ve yeni arayüz ile beraber araç kontrolleri sol alt bölüme yerleştirilmiş durumda. Bu yeni araç çubuğu ile beraber 32 kişilik çoklu görüşme desteğinin önümüzdeki aylarda getirilmesi bekleniyor.

Yeni Renk ve Butonlar

MacOS Majove ile beraber kullanıcılar birden fazla renk seçeneklerini kullanabilecekler. Ayrıca menü ikon ve kutuları için çeşitli renk alternatifleri kullanıcılara sunuluyor.





PAYLAŞ