macOS Bilgisayarlar, EXE Dosyaları İle Tehdit Ediliyor - Haberler - indir.com

macOS Bilgisayarlar, EXE Dosyaları İle Tehdit Ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-13 09:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

macOS işletim sistemlerine EXE dosyaları ile kötü amaçlı yazılımlar bulaştırılabiliyor. Trend Micro araştırmacıları, bilgisayar korsanlarının macOS işletim sistemlerine karşı kullandığı bu yöntemi tüm detayları ile gün yüzüne çıkartmayı başardı.

115 suçtan aranan Türk Hacker yakalandı!

Yeni MacOS'un En Dikkat Çekici ÖzellikleriYeni MacOS'un En Dikkat Çekici Özellikleri

macOS Bilgisayarlar, EXE Dosyaları ile Tehdit Ediliyor

macOS ve Windows işletim sistemleri oldukça farklı iki işletim sistemidir. Bu yüzden Windows işletim sistemine ait bir dosyayı macOS işletim sisteminde çalıştırırsanız doğal olarak hata verir. Fakat Trend Micro araştırmacıları, bilgisayar korsanlarının "EXE" dosyaları ile macOs işletim sistemlerine kötü amaçlı yazılım bulaştırdıklarını ortaya çıkardı. Antivirüs şirketi torrent aracılığı ile birlikte indirilen Little Snitch isimli bir güvenlik duvarı uygulamasını analiz ederken bu durumun farkına vardı. İndirilen bu DMG dosyasının içerisinde kötü amaçla geliştirilen bir EXE dosyası bulunuyordu. 

Araştırmacılar, bu dosyanın macOS işletim sistemi içerisinde yer alan Gatekeeper isimli güvenlik özelliğini aşmak için kullanıldığını keşfetti. Gatekeeper, Mac bilgisayarlarda yalnızca güvenilir olan yazılımların çalıştırılmasını sağlayan bir teknolojidir. macOS işletim sistemini kullanan cihazlarda EXE dosyalarının çalıştırılması beklenmediği için bu güvenlik yazılımı, EXE dosyalarını kontrolden geçirmiyor. Bilgisayar korsanları da açık kaynak koduna sahip bir framework olan Mono'yu kullanıp, macOS işletim sisteminde Windows dosyanın çalıştırılmasının mümkün olduğunu belirtiyor.

Trend Micro araştırmacıları olan Don Ladores ve Luis Magisa kullanıcılarının doğrulanmamış olan kaynaklardan ve web siteleri içerisinden herhangi bir dosya, program veya yazılım indirmemeleri gerektiğini vurguluyor.


macOS Mojave'de büyük güvenlik açığı; bütün parolalar tehlikede!macOS Mojave'de büyük güvenlik açığı; bütün parolalar tehlikede!
Apple macOS Majove Yayınlandı, İşte Tüm YeniliklerApple macOS Majove Yayınlandı, İşte Tüm Yenilikler
macOS Mojave vs. Yeni Windows 10 GüncellemesimacOS Mojave vs. Yeni Windows 10 Güncellemesi

PAYLAŞ