MacOS Big Sur ufak bir konsolda çalıştırıldı - Haberler - indir.com

MacOS Big Sur ufak bir konsolda çalıştırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-05 15:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

YouTuber T Sanglay Jr yayınladığı yeni YouTube videosu ile oldukça ilginç gelişmeyi aktardı. Küçük bir konsolda MacOS Big Sur sistemi çalıştırıldı.

28 Haziran 2021 tarihinde Youtube hesabı üzerinden paylaşım yapan YouTuber T Sanglay Jr, gerçekleştirdiği ilginç ve zorlu çalışma ile ilgili detayları aktardı. Küçük bir konsola macOS Big Sur’u yükleyen geliştirici, önemli bir çalışmaya imza attı.

Kurulum yapılan cihaz özellikleri neler?

Videodaki açıklamalara göre kurulum için Ardunio Leonardo mikro denetleyici kart, 8 GB RAM ve 240 GB SSD gibi özelliklere sahip bir konsol tercih edildi. Bu aşamada SSD başka bir bilgisayarda yapılandırılarak konsola takıldı. Kurulum ve yapılandırma aşamasında farklı cihazlardan destek alan Sanglay Jr, farklı bir çalışma gerçekleştirilebilmek için böyle bir projeye başlamış. Konuyla ilgili videoda düşüncelerini de aktaran Sanglay, “Belki elde taşınabilir macOS’un pratik olmadığını söyleyeceksiniz. Peki, tabi ki haklısınız. Sadece kendime bir tane yapmak istiyorum” dedi.

Ancak konuyla ilgili dikkat çeken en önemli detay maliyet. Açıklamalar göre mevcut proje için yapılan çalışmalar normal bir M1’li mac bilgisayardan çok daha fazlasının harcanmasına neden olmuş.





PAYLAŞ