macOS Big Sur Public Beta nasıl indirilir? - Haberler - indir.com

macOS Big Sur Public Beta nasıl indirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-07 09:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

macOS Big Sur işletim sisteminin bütün kullanıcılara açık beta sürümü yayınlandı. Peki macOS Big Sur Public Beta nasıl indirilir? Hangi Mac cihazlar ile uyumlu? işte soruların cevapları bu yazımızda.

Oldukça önemli yeniliklere ev sahipliği yapan macOS Big Sur işletim sisteminin halka açık beta sürümü yayınlandı. 22 Haziran tarihinden itibaren Apple geliştirici hesabı olanlar tarafından test edilmiş olan macOS Big Sur, 4 geliştirici beta sürümünün yayınlanmasından sonra herkes tarafından yüklenebilir beta sürümü ile kullanıcıların karşısına çıktı.

ABD'li teknoloji devi Apple TikTok'u satın almak için harekete geçebilirABD'li teknoloji devi Apple TikTok'u satın almak için harekete geçebilir

macOS Big Sur Public Beta nasıl yüklenir?

macOS Big Sur işletim sisteminin final sürümü sonbahar aylarında yayınlanacak olsa dahi aşağıda yer alan adımları eksiksiz bir şekilde uygulayarak, uyumlu olan Mac cihazınızda şimdiden deneyimleme ayrıcalığına erişebilirsiniz. Bu noktada, yeni işletim sistemi şu an için beta sürecinde olduğu için çeşitli hatalar ile karşılaşmanız da olası.

Not: Sürüm yükseltmeden önce yedek almayı unutmayınız!

macOS Big Sur Public Beta sürümünü bilgisayarınıza yüklemek için aşağıdaki adımları izlemelisiniz.

macOS Big Sur yüklemek için

  1. İlk olarak Apple’ın halka açık beta programına kayıt olmak ya da eğer kayıt olmuşsanız giriş yapmak için Apple'ın Beta yazılım programları sayfasını ziyaret etmelisiniz. 
  2. Sign Up'a tıklayarak Apple kimliğiniz ile beta programına kayıt yaptırmanız gerekiyor. Eğer daha önce beta programına kayıt yaptırmış iseniz, Sign In'a tıklayarak Apple beta programına giriş yapmalısınız.
  3. Sözleşme sayfasının sağ alt köşesindeki Accept (Kabul Et) düğmesine tıklayın. 
  4. Ardından macOS sekmesine dokunun.
  5. Şimdi de Get Started başlığının altındaki Enroll your Mac bağlantısına tıklayın.
  6. Açılan sayfanın 2 numaralı Enroll your Mac başlığının altındaki Download the macOS Public Beta Access Utility barına tıklayın.
  7. Beta profiline ait .dmg uzantılı dosya Mac'inize indirildikten sonra dosyayı açarak, karşınıza çıkan 6 aşamalı yükleme talimatlarını izleyin. 
  8. Son olarak cihazınızın yazılım güncelleme kısmından güncellemeleri denetleyerek, macOS Big Sur işletim sisteminin kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. 

macOS Big Sur güncellemesi alacak Mac modelleri

  • MacBook (2015 ve daha sonrası)
  • MacBook Pro (2013 sonu ve sonrası)
  • MacBook Air (2013 ve sonrası)
  • Mac Mini (2014 ve sonrası)
  • Mac Pro (2013 ve sonrası)
  • iMac (2014 ve sonrası)
  • iMac Pro (2017 ve sonrası)




PAYLAŞ