macOS Big Sur güncellemesi alacak modellerin listesi yayımlandı - Haberler - indir.com

macOS Big Sur güncellemesi alacak modellerin listesi yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-23 14:15:00
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Apple, çevrimiçi olarak düzenlemiş olduğu geliştiriciler konferansı WWDC 2020 ile birlikte yeni macOS Big Sur 11 işletim sistemi sürümünü de resmi olarak tanıtmış oldu. Hemen ardından da macOS Bir Sur güncellemesi alacak olan Mac modelleri, Apple tarafından resmi bir biçimde açıklandı. Daha önceki güncellemelerde olduğu gibi Apple, bu defa da oldukça geniş bir ürün kapsamı sunmaya hazırlanıyor. Birçok Mac kullanıcısı, yeni versiyona ücretsiz bir biçimde geçiş yapabilme imkanına sahip olacak.

macOS Big Sur güncellemesi alacak modellerin listesi yayınlandı

Yeni güncellemeyi alacak olan modelleri MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac mini ve Mac Pro için farklı farklı yayınlanan liste üzerinde göstermek mümkün. İlk olarak MacBook modelleri ile başlamak gerekirse, listeler aşağıda yazdığı gibi bir araya geliyor.

Samsung Galaxy S20 Apple'a rakip olacakSamsung Galaxy S20 Apple'a rakip olacak

macOS Big Sur güncellemesi alacak MacBook modelleri

  • 2015 ve sonrası MacBook modelleri
  • 2013 ve sonrası MacBook Air modelleri
  • 2013 ve sonrası MacBook Pro modelleri

macOS Big Sur güncellemesi alacak iMac modelleri

  • 2014 ve sonrası iMac modelleri
  • 2017 ve sonrası iMac Pro modelleri

Bunların dışında 2014 ve sonrası Mac mini ve 2013 ve sonrası Mac Pro modelleri de Apple'ın yeni güncellemesini alacak diğer ürünler arasına kendisine yer buluyor.

 2012 ve erken 2013 MacBook Pro, 2012 MacBook Air, 2012 ve 2013 iMac ve 2012 Mac mini modelleri, teknik bakımdan yeni güncelleme için destek sunabilecek olsa da maalesef ki Apple'ın destekleme alacak olan modelleri listesinde bulunmuyor. Hatırlatmak gerekirse söz konusu olan bu modeller, mevcut durumda macOS Catalina desteği almış modeller arasında yer alıyordu.

Başta tasarım alanındaki değişiklikler olmak üzere yeni macOS sürümü, birçok farklı özelliği de getiriyor. Bunların dışında çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri de sağlanacak. Şu an için yalnızca beta süreci başlamış durumda. Apple herhangi bir biçimde resmi çıkış tarihini tam olarak açıklamış değil. Fakat daha önceki güncellemeler ile benzerlik göstereceğini belirtmek pek de yanlış olmaz.

Nitekim yeni güncelleme, ekim ayı kapsamında destekli modellere sahip kullanıcılara ulaştırılmaya başlayacak olabilir. Beta sürecinde de çeşitli farklılıklar yapılmaya devam ediyor olacaktır.



PAYLAŞ