MacOS Big Sur 11.5.2 yayınlandı: İşte yenilikler - Haberler - indir.com

MacOS Big Sur 11.5.2 yayınlandı: İşte yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-12 13:00:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın Mac bilgisayarlar için sunduğu işletim sisteminin en yeni sürümü olan macOS Big Sur 11.5.2 resmi olarak yayınlandı. Kısa süre önce yayınlanan bu sürüm 20G95 kodlu Big Sur güncellemesi ne gibi yenilikler sunacak gelin bakalım. Apple, macOS Big Sur 11.5.1 ile yapmış olduğu hata düzeltmeleri sonrasında şimdi ise 11.5.2 sürümü ile kullanıcıların karşısına geliyor. MacOs Big Sur için yeni özellikler getirmesi beklenen 11.5.2 sürümü, tahmini olarak bazı hataları düzeltmeyi hedefliyor. Apple diğer yandan iOS 15 ve iPadOS 15 için de Public Beta sürümünü yayınlamıştı.

macOS Big Sur 11.5.2 sürümü ve yenilikleri yayınladı

Mac bilgisayarlarda uygulama nasıl zorla kapatılır?Mac bilgisayarlarda uygulama nasıl zorla kapatılır?

Apple’ın yeni macOS sürümü bazı küçük hataları gidermesi bekleniyor. Ancak şuan için yeni sürümün Big Sur’a nasıl özellikler eklediği de ortaya çıkmaya başladı. Big Sur 11.5.2 güncellemesi 2.54 GB gibi bir boyutla geliyor. Yeni macOS Big Sur sürümünün boyutuna bakacak olursak, Apple 11.5.1’de olduğu gibi hata düzeltmeleri yapacak. Güncelleme ile beraber karşımıza gelen yenilikler ve hata düzeltmeleri ise kullanıcıların dikkatini çekmesi bekleniyor.

Bu sürümü yüklemek isteyen kullanıcılar “Mac’imi otomatik olarak güncel tut” seçeneğini aktif hale getirmesi durumunda herhangi bir işlem yapmasına gerekmiyor. Ancak bu seçenek aktif değil ise yazılım güncellemesini manuel olarak indirmesi gerekiyor. Elma menüsü > Sistem Tercihleri > Yazılım güncelleme adımlarını sırayla izlemeniz gerekiyor. Diğer yandan Mac cihazınız yeni güncellemeyi bulamadı ise yeni güncellemenin gelmesini bir süre daha beklemeniz gerekiyor.

Apple’ın yeni tanıtmış olduğu ve sonbaharda kullanıcılar ile buluşturacağı yeni macOS 12 Monterey için ise çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda teknoloji şirketinin Big Sur sürümleri ile büyük yenilikler yapması beklenmiyor. Bakalım Apple’ın Big Sur ile ne gibi özellikler getirecek göreceğiz.


Bugatti elektrikli araçlar için Rimac ile çalışmalara başladıBugatti elektrikli araçlar için Rimac ile çalışmalara başladı

PAYLAŞ