Mac'larde keşfedilen bir güvenlik açığı kullanıcıları riske atıyor - Haberler - indir.com

Mac'larde keşfedilen bir güvenlik açığı kullanıcıları riske atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 15:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Daha güvenli olması, vaatlerinden bir tanesi olan Mac bilgisayarlar için tartışmalar yeniden alevlendi. Hepimizin kişisel bilgilerinden ve siber güvenliğinden sorumlu olan şirket için bir güvenlik sorunu gündeme geldi. Jailbreak araştırmacılarının iddialarına göre Apple’ın güvenlik çipleri büyük güvenlik açığı içeriyor. Apple güvenlik açığı iddiaları ile ilgili detaylar haberimizde.

Apple güvenlik açığı ile karşı karşıya

Apple zaman zaman güvenlik çiplerinde çeşitli olarak geliştirmeler yapıyor. Bu çipler, Mac cihazları siber tehditlere karşı korumalı hale getiriyor. Apple T2 güvenlik çipi, şu an Apple’ın en güncel güvenlik çipidir. Bu çip, 2018 ve sonrasında çıkan Mac cihazlarda bulunuyor. 2017 yılında bu çip geliştirildiği zaman önceki sürümlere göre bazı eklemeler barındırıyordu. Mac cihazlar yapılan bu eklemeler sayesinde TouchIDcihazımı bul ve aktivasyon kilidi gibi özelliklere daha güvenli erişme imkanına sahip oldu.

İki Türk yazılımcı, Apple'ın iki açığını bulduİki Türk yazılımcı, Apple'ın iki açığını buldu

Ortaya çıkan bir bypass yöntemi Mac cihazların güvenliğini devre dışı bırakabiliyor, hatta Touch Bar üzerinde oyun bile oynatabiliyor. Apple T2 çipinin güvenliği sağlamak için getirmiş olduğu özellikleri aynı zamanda zarar getirmek için de kullanılabiliyor. Checkm8 olarak bilinen bu güvenlik tehdidi Apple’ın A5-A11 (2011-2017) arası tüm çiplerinde mevcuttu, tehdidin hala ortadan kaldırılmamış olması korkutuyor. Checkm8 ile neler yapılabildiğini ise ilerleyen günlerde göreceğiz.

Bu açığın bir yazılım güncellemesi ile düzeltilmesi ne yazık ki mümkün görünmüyor. Çipin kendisinde bir düzeltme yapılmadıkça Checkm8 sorunuyla baş başa olacağız. Apple tarafından henüz bir açıklama gelmemiş olsa da bu güvenlik sorunlarının çözülmesini umut ediyoruz.



PAYLAŞ