Macbook'ların satış başarısı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Macbook'ların satış başarısı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-11 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın en çok ses getiren cihazları arasında yer alan MacBook modelleri yeni yayımlanan istatistiklere göre, Apple'a çok daha gelir getirmiyor. Apple tarafından duyurulduğu üzere bugün içerisinde "One More Thing" ismiyle bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlik yeni MacBook'ların tanıtılması bekleniyor. Peki Apple, MacBook'tan neden istediğini alamadı ve şirket MacBook'tan ne kadar kazanıyor?

Apple MacBook popülerliğini her geçen gün kaybediyor

Apple MacBook ile beklediği kadar kazanç elde etmiyor. Bunun aksine Mac satıları ise son yirmi yıl içerisinde dört katına çıktığı söylenebilir. Fakat rakamlar, Apple'ın buna benzer bir dönemin tamamında (diğer ürünleriyle beraber) 30 kat daha artan toplam satışlarıyla hala rekabet edemediğini gözler önüne seriyor. Söylendiği üzere bu aynı zaman içerisinde MacBook'un Apple'ı bugün olduğu yere getirme katkısını unutmamız gerektiği anlamına gelmiyor. Tüm çabalara rağmen bir süredir istenilen ivme yakalanmıyor. 1998’de piyasaya sürülen ilk iMac, aynı zamanda Steve Jobs’un Apple’daki ikinci görevinin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

MacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenekMacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenek

Statista tarafından yayımlanan grafiğe göre Mac tarafında bir düşüş yaşandığı gözlemleniyor. Bunun esas nedenleri arasında uzun yıllar boyunca kullanılan MacBook'ların kullanıcılarına uzun bir kullanım sunması yatıyor. 2010 yılında piyasada yerini alan modeller bile şu an halen kullanımda ve bazı teknik yükseltmeler ile binlerce kişi bu cihazları kullanmayı tercih ediyor. Yani yakın zamanda piyasaya sürülen MacBook'lar da bu noktada yüksek rakamlarla satışa sunuluyor olduğu için pek fazla da tercih edilmiyor. Konu hakkında yayımlanan raporlara göre Apple'ın son on yıl içerisinde popüler ve sevilen cihazları olan iPod, iPhone ve iPad’lerin piyasaya sürülmesi ile beraber Mac’lerin değerini düşürdü deniyor. Mac satışları, 2020’de Apple’ın toplam gelirinin yalnızca yüzde 10,4’ünü oluşturdu ve 2000’de yüzde 86’dan düştü. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


ARM işlemcili 12 inç MacBook hakkında ilk sızıntılarARM işlemcili 12 inç MacBook hakkında ilk sızıntılar
2020 içerisinde 2 yeni ARM işlemcili MacBook modeli gelebilir2020 içerisinde 2 yeni ARM işlemcili MacBook modeli gelebilir
Evden çalışma döneminde MacBook Pro satışları arttıEvden çalışma döneminde MacBook Pro satışları arttı

PAYLAŞ