MacBook ya da iMac'lerin Adı Nasıl Değiştirilir? - Haberler - indir.com

MacBook ya da iMac'lerin Adı Nasıl Değiştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-06 13:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Mac bilgisayarlarınızı kullanım esnasında kişiselleştirmek size kalmıştır. Mac bilgisayarınızı ilk kez kurduğunuz anda Apple, otomatik bir ad koyar. Söz konusu adlar ilk kurulum esnasında genellikle belirli kalıplar doğrultusunda ayarlanır. Bunlar genellikle "Mehmet'in MacBook Pro" ya da "Ali'nin MacBook Air" gibi basit isimler kullanılır. Bilgisayarınıza atanan otomatik isimlerden memnun değilseniz bunu değiştirmek çok kolaydır. Bilgisayarlarda tıpkı akıllı cihazlar gibi çeşitli seçenekler doğrultusunda özelleştirilebiliyor. 

Mac Adının Önemi

Bilgisayarların adı genellikle en çok ağ bağlantısı oluşturma ve aynı zamanda paylaşmak için kullanılan bir seçenektir. Bu duruma örnek vermek gerekirse, yerel ağ üzerinden farklı bir kullanıcı ile dosya paylaşımında bulunduysanız, sizin bilgisayarınızın adı karşı tarafın kendi bilgisayarlarından da görüntülenir. Buna benzer olarak, AirPlay özelliğini kullanarak kendi bilgisayarınıza herhangi bir veri göndermek ya da video yükleme işlemlerini yapmak isterseniz, söz konusu verileri doğru adrese göndermek için son derece önemli bir durumdur. Mac bilgisayarınızın adını kendi tercihleriniz doğrultusunda istediğiniz isimde verebilirsiniz. Mac bilgisayarınızı hem hızlı hem de kolayca bir şekilde tanımlamak için kendi belirlediğiniz bir adı kullanmak son derece önemli bir durumdur. Ağ alanınızda iki ya da daha fazla bilgisayarın benzer adı bulunuyorsa, bunların yerine onları Office Masaüstü, Salon Dizüstü ya da Toplantı Dizüstü şeklinde farklı adlandırmalar yapmak kullanımı çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Bu değişiklikleri yapmak size kalmış bir durumdur. Bilgisayarınızı kendinize göre tanımlamak için Mac adını değiştirmekle işlemlerinize başlayabilirsiniz. 

Apple'da Mac ve MacBook indirimleri başladıApple'da Mac ve MacBook indirimleri başladı

Mac Adı Değiştirme

Mac bilgisayarınızın adını değiştirmek isterseniz bunu yapmak son derece kolay adımlar ile halledilebilir bir durumdur. Mac bilgisayarınızın adını değiştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

- Bilgisayarınızın Menü Çubuğunun sol kısmında yer alan Apple simgesine dokunarak işlemlerinize başlayın.

- Tıklama işleminin ardından açılan menüde Sistem Tercihleri seçeneğini seçin.

- Açılan pencerenin üst kısmında yer alan Mac bilgisayarınızın mevcut adını silin.

- Buraya kendi belirlediğiniz bir isim girin.

- Bu işlemleri yaparak pencereyi kapatabilirsiniz. 

Mac bilgisayarınızın adını değiştirdiğiniz taktirde aynı zamanda ağ adresinin de adını değiştirmiş olacaksınız. Bu sebeple isim verme işleminde akılda kalıcı bir seçenek kullanmanız yeterli olacaktır. Bu sebeple, söz konusu adresleri kullanan harici uygulamalar ya da cihazlar artık çalışmayacaktır. Bu değişiklik sebebiyle ayarlamalarınızı baştan tekrar yapmanız gerekecektir. Mac bilgisayarlarınızın adını değiştirmek yukarıda saydığınız gibi oldukça basit işlemler doğrultusunda halledilir. Daha sonra tekrar bu sistemler doğrultusunda ilerleyerek ayarlamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bilgisayarınızı kendi tercihleriniz doğrultusunda kişiselleştirmek için birçok seçenek mevcuttur. Bu seçenekleri değerlendirerek kendi sisteminizi bilgisayarınıza oturtabilirsiniz. Mac bilgisayarınızın adını değiştirmek için sadece bilgisayarınızın ayarlarına başvurmanız yeterli olacaktır. Hem akıllı cihazlarınızı hem de bilgisayarlarınızı kendi belirlediğiniz sistemler doğrultusunda değiştirmek için çeşitli seçeneklere göz atabilirsiniz. Bilgisayarınızı tanıyarak ve neye ihtiyacınızı bilerek hareket etmek çok daha doğru bir seçenek olup geri dönüş olarak size faydası olacak seçenekler sunacaktır. 



PAYLAŞ