Macbook Pro ve iMac Pro tamir sıkıntısı ile karşı karşıya! - Haberler - indir.com

Macbook Pro ve iMac Pro tamir sıkıntısı ile karşı karşıya!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-05 16:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Macbook Pro ve iMac Pro özellikle yükselen fiyatlar sonrasında ülkemizde Apple cihazları kullanıcıların tarafından erişilmesi zor olan cihazlar haline geldi. Bu cihazların ve bilgisayarların oldukça fazla fiyat etiketine sahip olması nedeniyle servislerde doğrudan etkileniyor.

Macbook Pro ve iMac Pro tamir sıkıntısı ile karşı karşıya!

Apple, kronik sorularda garantisi bitmiş cihazları bile tamir ettiğini duymuştuk. Ancak bilgisayarların garanti dışı olduğunda bir sorun yaşanırsa veya garanti sona erdiyse bu servis fiyatları oldukça uçuk seviyelerde olabiliyor. Bu nedenle bazı kullanıcılar için çok tavsiye edilmese de Apple'a gitmek yerine üçüncü taraf dediğimiz dışarıdaki servislere yönelebiliyorlar. Zira bu servislerde, servis ücreti Apple'a göre daha ucuz maliyetli oluyor. Bu servislerin sonunu getirmek amacı ile teknoloji devinin Apple Store veya yetkili bir Apple servisine gitmeden arızalı bir Macbook Pro veya iMac Pro'nun tamir edilmesini imkansız hale getirmeye hazırlandığı ortaya çıktı. Tabi bu kullanıcıların pek hoşuna gitmedi.

Apple Music Android Auto’ya çıkıyorApple Music Android Auto’ya çıkıyor

Bu engel iMac Pro'da ve yeni Macbook Pro modellerinde yer alan T2 güvenlik çiği ile sağlanacak. Bu çip sayesinde bilgisayarın anakart, ekran, klavye, batarya ve hoparlör gibi parçaları değiştirildiğinde bunların çip içerisinde tanımlanması gerekecek. Apple bu çipe bir şeyin tanımlanması için Apple Service Toolkit 2 isimli bir yazılım kullanacak. Apple tarafından sadece bu firmanın yetkili servislerine dağıtılacak olan bu yazılım, herhangi bir parça değişikliği yapıldığında, kullanıcılarını çalışmayan bir sistem ile karşı karşıya bırakacak. Bu gelişmenin Apple'ın onarım politikalarında değişiklikler olacağını ve engelin T2 yongasını içeren Mac'lere özel olacağını söyleyelim. Tabi bu Apple tarafından onaylanıp, onaylanmayacağı kesin değil.

Fakat bu şekilde bir güvenlik önleminin alınması iMac ve Macbook Pro kullanıcılarının hoşuna gitmeyecek. Çünkü bu şekilde güvenlik önlemi alındığında üçüncü taraf dediğimiz yerlerde bu telefonlar tamir edilemeyecek. Mecburen yetkili servislere gitmek zorunda kalan iMac ve Macbook kullanıcıları oldukça fazla bir fiyat etiketi ile karşılaşabilirler. Bu da doğal olarak iMac ve Macbook kullanıcılarını memnun etmeyecek. Hatta bu gelişme ile ülkemizde Apple kullanıcıları gözle görülür bir derecede azalabilir.


Apple iPhone XS sahipleriyle buluşuyor!Apple iPhone XS sahipleriyle buluşuyor!
Apple, iOS 12'ye gizli bir şekilde takip işlevi eklemişApple, iOS 12'ye gizli bir şekilde takip işlevi eklemiş
Apple'ın Çinli rakibi iPhone XS ile böyle dalga geçtiApple'ın Çinli rakibi iPhone XS ile böyle dalga geçti

PAYLAŞ