MacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenek - Haberler - indir.com

MacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-16 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Üretici şirketlerden Apple'ın en gözde modelleri arasında yer alan MacBook Pro, ekran karşı modeli için yeni bir seçeneğe sahip oldu. Daha önce de modelin ekran kartı ile ilgili yükseltme işlemi yapılabiliyordu. Ek ücret ile beraber yapılan bu yükseltme için en üst model değişmiş oldu. Bir diğer yandan ise Mac Pro da SSD tarafında yeni bir seçeneğe kavuşmuştu. Ürünün depolama alanı için yapılan değişiklik, fiyatıyla dikkatleri üzerine toplamayı başaran MacPro'nun çok daha fazla alana sahip olmasına yarayacak gibi gözüküyor. 

MacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenek

Teknoloji devi Apple'ın en güçlü modellerinden biri olan 16 inç ekranlı model için şirket bir yeniliğe gitti. Modeli satın almak isteyen kullanıcıların farklı donanım seçeneklerine sahip olduğu aktarılan bilgiler arasındadır. Ekran kartı modellerinde artık kullanıcılara, AMD Radeon Pro 5600M seçeneği de sunulacak. Bu modelin, bir önceki üst modeli olan AMD Radeon Pro 5500M’den yüzde 75 daha hızlı olduğu söyleniyor.

MacBook Pro Bataryaları Ücretsiz DeğişecekMacBook Pro Bataryaları Ücretsiz Değişecek

MacBook Pro ekran kartı seçeneği için yeni gelen AMD Radeon 5600M özelliklerinde 8 GB HBM2 belleğe sahip olduğu elde edilen diğer bilgiler arasındadır. Bu ekran kartını satın aldığı MacBook Pro’da kullanmak isteyen kullanıcıların, 5.888 TL ek ödeme yapması gerekiyor. Daha önceden modelde ucuzdan pahalıya sırasıyla 4 GB AMD Radeon Pro 5300M, 4 GB AMD Radeon Pro 5500M ve 8 GB AMD Radeon Pro 5500M modelleri bulunuyordu. Bu modellerin ilki standart olarak MacBook Pro’da yer alırken, diğer iki model için sırasıyla 736 TL ve 1472 TL ek ödeme gerekiyor.

Mac Pro SSD depolama oranı artırıldı

Bu bilgiler yanı sıra aynı zamanda güçlü bir diğer model olan Mac Pro için de SSD depolama kısmında bir takım yenilikler yapıldı. Daha önceden 4 TB’a kadar SSD depolamaya sahip olabilen model artık 8 TB SSD depolamayı kullanıcılara sunacak. Bu depolama seçeneği için 20.800 TL ek ödeme yapmak gerekiyor. Bu modelde standart olarak 256 GB SSD depolama bulunuyor. Söz konusu bu ürün hakkında elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadar olup gelecek günlerde cihaz hakkında daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


16 inç MacBook Pro Türkiye fiyatı ve özellikleri16 inç MacBook Pro Türkiye fiyatı ve özellikleri
Apple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilirApple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilir
MacBook Pro ve MacBook Air yoldaMacBook Pro ve MacBook Air yolda

PAYLAŞ