Macbook Pro 2018 Dayanıklı Bir Klavye İle Geliyor - Haberler - indir.com

Macbook Pro 2018 Dayanıklı Bir Klavye İle Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-16 13:08:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple cephesinden geçtiğimiz hafta ile beraber yeni Macbook Pro 2018 modelleri satışa çıkartılmıştı. Analiz şirketi iFixit tarafından yeni Macbook Pro 2018 serisinin klavye dayanıklılığının önceki nesil modellere göre daha geliştirilmiş ve iyi olduğu ortaya çıktı. iFixit şirketi yeni tanıtılan ürünleri açarak tekrardan birleştirmesi ile biliniyor. Bu sayede ürünlerin tamir edilebilirlik oranı notlandırılmış oluyor. Bu noktada yeni Macbook Pro 2018 modelide test konuğu oldu ve modelin klavye yapısı incelendi. Ekip tarafından Apple?ın bu yeni modelinin her klavye tuşu altına silikon bir katman yerleştirildiği gözüktü.

Bu sayede klavye kir ve toza karşı yaşanabilecek bozulmalara karşı daha korumalı bir yapı ile geliyor. Diğer yandan Macbook Pro 2018 modelinin önceki nesil modellere göre daha sessiz bir klavyeye sahip olduğuda ifade edildi. Tuş altında yer alan yeni silikon tabaka hassas devrelerin içerisine toz kaçmasının da önüne geçmiş olacak. Şirket 2018 senesinde Macbook modellerinde kelebek sistemine sahip klavyelere geçiş yapmıştı. Macbook Pro 2018 ile beraber ise 3.nesil kelemek mekanizmasına sahip klavyeleri göreceğiz. Bu noktada şirket geçitğimiz Mart ayında bu yeni klavye sistemi ve mekanizması için bir patent almıştı.

Bu patent örnek gösterilerek bu tabanın asıl amacının toz ve kirden koruma olacağı ifade edildi. Önümüzdeki haftalarda iFixit tarafından Macbook Pro 2018?in detaylı parçalarına ayrılacağı ifade ediliyor. Bakalım ürünün diğer alanlardaki dayanıklılığı ne derece olacak yakın zamanda göreceğiz.

 





PAYLAŞ