Macbook kullanıcılarının kameraları tehlikede - Haberler - indir.com

Macbook kullanıcılarının kameraları tehlikede

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 18:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Tüm MacBook kullanıcıları şu an yepyeni bir siber güvenlik tehdidi ile karşı karşıya kalmış durumda. Araştırmacı olan Jonathan Leitschuh’un uzun bir süreden beri üzerinde araştırma yaptığı bu tehdit kullanıcıların bilgisayarında yer alan dahili kameraları hedef alıyor.

Dizüstü bilgisayarlarda mevcut olan kameralar sizce kapatılmalı mı yoksa kapatılmamalı mı? Bu sorunun cevabı size göre ne bilmiyorum ancak görünen o ki Zoom uygulamasını kullanan MacBook kullanıcılarına göre kesin kes kapatılması gerekiyor. Tüm MacBook kullanıcıları şu an yepyeni bir siber güvenlik tehdidi ile karşı karşıya kalmış durumda. Araştırmacı olan Jonathan Leitschuh’un uzun bir süreden beri üzerinde araştırma yaptığı bu tehdit kullanıcıların bilgisayarında yer alan dahili kameraları hedef alıyor. Zoom video konferans uygulamasında keşfedilen bu açık, herhangi bir internet sitesinin videolu arama çağrısını direkt kafasına göre açabileceğini keşfedildi. Bu durumun ise Zoom uygulamasının Mac’lere bir web server’ı kurması ve normalde tarayıcıların kabul etmediği talepleri kabul görmesinden kaynaklandığını sizlere söyleyebiliriz. Bu durum bu kadar kötü olamaz demeyin. Çünkü daha da kötüsü Zoom uygulamasını indirip silmiş olsanız dahi, söz konusu olan web server’ı bilgisayarınızda kalmaya devam ediyor. Bu kalma ise Zoom uygulamasını kendi başına indirmesi anlamı taşıyor.

Apple, Yanma Tehlikesi Nedeniyle Macbook'u Geri ÇağırdıApple, Yanma Tehlikesi Nedeniyle Macbook'u Geri Çağırdı

Jonathan Leitschuh, firmanın yetere kadar adımlar atmadığını ifade ediyor

Bu tarz özellikle ciddi boyutlardaki güvenlik açıklarında ilk olarak kapalı kapılar arkasında firmalar üzerinden süre tanınır. Söz konusu olan bu süre zarfında ise şirketin açık için bir çözüm sunması ve üretmesi beklenir. Genel anlamda ise çözüm bulan şirketler söz konusu sorunu çözümü ile beraber herkese açık bir şekilde paylaşır. Araştırmacı Jonathan Leitschuh ise aynı adımları izlediğinin altını çiziyor. Şirkete geçtiğimiz mart ayının sonunda 90 günlük süre tanınarak karşılaştıkları sorunu anlatan Jonathan Leitschuh, firmanın yetere kadar adımlar atmadığını ifade ediyor. Söz konusu lan bu problemin Chromium ve Mozilla takımlarına ayrıca haber verilmiş. Fakat açık kendi tarayıcılarından kaynaklanmadığından ötürü direkt olarak bir müdahale yapabilme söz konusu olmamış.

Zoom’un olaya yaklaşımı kullanıcıları sinirlendirebilir

Zoom Uygulaması’nın konuya ilişkin olarak Verge’e yaptığı açıklamaya baktığımız zaman durumun vahameti daha da artıyor. Şirket web server’ını kullanıcı dostu adına geliştirdiğini ifade ediyor. Söz konusu olan bu kullanıcı dostu ifadesi ise kullanıcılar tek bir tıklama ile video konferansa dahil olabiliyorlar. Bu konferansa katılım sağladıktan sonra ise doğrudan kameranın açılmasını ise seçebilme imkanınız mevcut. Kullanıcıların bu ayarlarını her defasında hatırlayacak şekilde değiştireceğinin altını çizen Zoom uygulaması, kısaca çözümü kullanıcıya bırakıyor. Size demek istediği şey kameranızı kapatın diyor. Zoom uygulamasına gelecek olan tepkilerden sonra belki biraz olsun şirket geri adım atar. Bakalım süreç nasıl işleyecek. Ancak Zoom uygulaması gibi bir uygulamanın bu kadar vurdum duymaz bir tavır takınması doğrusu hiç doğru değil.

 

 


MacBook Pro Bataryaları Ücretsiz DeğişecekMacBook Pro Bataryaları Ücretsiz Değişecek
MacBook Air Modelleri Şimdi De Anakart Arızası ÇıkarıyorMacBook Air Modelleri Şimdi De Anakart Arızası Çıkarıyor

PAYLAŞ