Macbook için sonradan çıkartılabilir mouse geliyor - Haberler - indir.com

Macbook için sonradan çıkartılabilir mouse geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 16:15:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde adından sık sık yeni aldığı patentlerle söz ettiren Apple, önümüzdeki yıllarda piyasaya süreceği MacBook modelleri için son derece işlevsel bir yenilik üzerinde çalışıyor olabilir.

Geçtiğimiz sene piyasaya sürdüğü iPhone 11 ailesiyle dikkatleri üzerine çeken ABD merkezli teknoloji devi Apple önümüzdeki yıllarda da yeni teknolojilerle adından sıklıkla söz ettirecek gibi duruyor. Son birkaç haftadır ardı ardına sızıntılarla gündeme gelen teknoloji devinin MacBook modelleri için yeni bir özellik üzerinde daha çalıştığı ortaya çıktı.

Apple ürünlerini sızdıran ajan yakalandıApple ürünlerini sızdıran ajan yakalandı

Bugün gündüz saatlerinde Apple’ın MacBook modelleri için almış odluğu bir patent ortaya çıktı. Patentte yayımlanan bilgilere göre şirket önümüzdeki sene piyasaya süreceği MacBook modellerinde klavyenin içinde bir fare gizleyebilir. Patently Apple tarafından aktarılan  bilgilere göre göre, şirketin almış olduğu patentin içeriğinde "Çıkartılabilir Tuş Fare" diye bir konsept de bulunmakta. Bu da, klavyedeki tuşlardan birinin yerinden çıkartılıp fare gibi kullanılabileceğini gösteriyor.

Apple için 300 milyon dolarlık tazminat kararı

Bu teknolojiyi mümkün kılmak biraz karmaşık olabilir. Tuşun üzerinde bir konum sensörü olabilir ve bu tuş kullanıcı isteği doğrultusunda sıradan bir tuş gibi ya da bir fare gibi kullanılabilir. Aslına bakarsanız bu teknoloji bilgisayarını fareyle kullanmak isteyen Apple kullanıcıları için oldukça faydalı bir özellik olacak. Tabi şirketin altığı her patenti hayata geçirmediğini de unutmamak gerek. Yani bu teknolojinin hayata geçip geçmeyeceği ya da ne zaman geçeceği henüz bilinmiyor.


"Yanlışlıkla" uygulama satın alan kullanıcıya Apple'dan şok yanıt
Apple ile ilgili Eylül iddiaları kafaları karıştırdıApple ile ilgili Eylül iddiaları kafaları karıştırdı

PAYLAŞ