MacBook Flexgate Sorunu Sessizce Çözüme Kavuştu - Haberler - indir.com

MacBook Flexgate Sorunu Sessizce Çözüme Kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 11:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple'ın son teknoloji bilgisayarları MacBook uzun zamandır hayranlarını memnun ediyor. 2016 yılı ve sonrasında üretimine devam edilen MacBook Pro modellerinde kullanıcıları rahatsız eden bir takım sorunlar söz konusuydu. Apple bu durumu sessiz sedasız hallederek MacBook'ların verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Cihazlarda bulunan ciddi sorun açığı yapılan yenilikler ile ortadan kalktı. Yapılan araştırmalar doğrultusunda ortaya çıkan iFixit raporu, dünya teknoloji devi Apple'ın 2018 yılında ürettiği MacBook Pro modellerinde kullandığı son teknoloji bağlantı kablolarının 2016 yılında piyasaya sürdüğü MacBook Pro modellerinde ortaya çıkan Flexgate sorununu sessiz sedasız ortadan kaldırdığını öne sürüyor. 

Her yaptığı ile gündemde yer almayı başaran Apple firması yeni teknoloji ürünleri sayesinde kullanıcılarını he an memnun etmek adına yen,i çalışmalara imza atıyor. 2016 yılında kullanıcıları ile buluşan MacBook Pro modellerinde yer alan ekranlar, dizüstü bilgisayarlarının sıklıkla açılıp kapandığı günlük kullanım sürecinde senaryolarında bir süre sonra sahne efekti çıkıyordu. Bu özellik sayesinde ekranın alt kısmında ve bununla beraber aynı zamanda alt çerçevenin olduğu yerde panelin arka ışığı, panelin arka kısmında yer alan ekranın diğer kısımlarında yer alan bölgelere göre çok daha parlak bir görünüm sunuyor. Bu durum ise Apple cihazlarda bulunan son teknoloji donanımsal sorunu yani Flexgate isimli sorun olarak karşımıza çıkıyor. MacBook Pro cihazlarda bulunan ve ekran görüntüsü verilerini taşımakla görevli olan kabloların olması gerekenden çok daha gergin olması ortaya büyük bir sorun çıkarıyor. Kullanıma sunulduğu andan itibaren kullanıcıların bu durumu erken fark etmesi ve formlar ile bildirmesi Apple'ın dikkatini çekmiş olup üzerinde yeni çalışmalar yürüterek bu durumu ortadan kaldırmıştır. 

Apple'dan MacBook Pro İçin Pil Değişim ProgramıApple'dan MacBook Pro İçin Pil Değişim Programı

iFixit, son teknoloji MacBook Pro modellerinde bu sorunun olmadığını fark ederek Apple'ın kısa zamanda sorunu ortadan kaldırdığını öne sürdü. Yeni üretilen MacBook Pro modelleri eski cihazlara göre 2 mm daha uzun ekran kablosu ile tasarlandı. Apple daha önce neden olması gerekenden kısa bir kablo kullandığı yönünde henüz kesin bir bilgi yok. Fakat, iFixit'e göre MacBook Pro modellerinin kasa tasarımlarını çok daha ince ve zarif tasarlamak amacıyla yapmış olabileceğini öne sürdü. İncelendiğinde en büyük sorunun elbette ki bağlantı kablolarının anakarta bağlı bir şekilde tasarlanıyor olmasıdır. Yaşanan bu sorunlara sahip olan MacBook Pro modellerin tamir edilerek kullanıcılara yenisinin verilme zorunluluğu ortaya çıkıyor. Elde edilen bilgilere baktığımız taktirde 2 mm şeklinde yenilenen kablolarının yaşanan sorunu ortadan kaldırıp kaldırmadığı hakkında henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. Bu sebeple yeni cihazların da sorun yaşatıp yaşatmayacağı henüz belli değil. Sorunun şu an için ta olarak kablodan mı yok sa anakarta entegre olmasından dolayı mı kaynaklandığı henüz belli değildir. Yapılan yeniliğin yaşanan sorunu ortadan kaldırıp kaldırmayacağını yeni çıkan MacBook'lardan göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Yeni MacBook Pro Detayları Ortaya ÇıkıyorYeni MacBook Pro Detayları Ortaya Çıkıyor
2018'in Macbook Pro modelleri özellikleri açıklandı2018'in Macbook Pro modelleri özellikleri açıklandı
Macbook Pro 2018 Dayanıklı Bir Klavye İle GeliyorMacbook Pro 2018 Dayanıklı Bir Klavye İle Geliyor

PAYLAŞ