Mac OS X Yosemite'de toplu yeniden adlandırma nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Mac OS X Yosemite'de toplu yeniden adlandırma nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-16 09:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Mac OS işletim sistemini kullanan kullanıcılar, özellikle dosya isimlerinin toplu olarak değiştirilmesi konusunda sorunlar yaşayabilmektir. Bu tür problemleri yaşamamak ve kolay bir şekilde tüm dosyalarınızın isimlerini toplu olarak değiştirmek istiyorsanız, bu konuda aşağıdaki önerileri uygulayabilir ve bilgisayarınızda daha pratik bir kullanım sağlayabilirsini.z

OS X Yosemite Dosyalarını Toplu Olarak Yeniden Adlandırma

Mac OS için gece modu 2019'da gelecekMac OS için gece modu 2019'da gelecek

Özellikle çok fazla dosya ve görsel üzerinden işlem yapıyorsanız, her birini tek tek adlandırmak ve belirli bir düzen içerisinde tutabilmek zor olabilir. Ancak tıpkı Windows işletim sisteminde olduğu gibi Mac OS işletim sisteminde de sürüm ne olursa olsun, toplu bir şekilde dosya isimlerinin değiştirilmesine imkan tanınmaktadır. Bu özellik sayesinde herhangi bir sorun yaşamadığınız gibi dilediğiniz kadar dosyaya değiştirebilir, yeniden isimlendirilebilir ve toplu bir şekilde organize edebilirsiniz.

İlgili değişiklikleri yapmak adına öncelikle ismini değiştirmek istediğiniz görsel, video ya da PDF gibi içerikleri bir arada bulundurmalısınız. Ardından mevcut klasör ya da ekranda, ismini değiştirmek istediğiniz tüm içerikleri seçerek sağ tıklamalısınız. Sağ tık yaptığınızda yapabileceğiniz tüm işlemleri ekranda yer alacaktır. İsim değişikliğinin yapılabilmesi adına bu ekranda yer alan yeniden adlandırma ya da rename seçeneği takip edilmelidir. Bu aşamada kullanıcılar hangi isim ile değişiklik yapmak istiyorsa açılacak pencereye ilgili ismin girmesi yeterlidir. Böylece seçilen tüm içerikler, yeni ad ile bilgisayarda yer almaya başlayacaktır. İhtiyaç duyulduğu anda, belirtilen şekilde dosya isimlerinin belirlenmesi, düzenlenmesi ya da yeniden adlandırılabilmesi mümkündür.

Mac OS X Yosemite'de isimlere ekleme yapma

Düzenleme sadece isim değişikliğini içermemektedir. İhtiyaç duyulduğu takdirde mevcut isimlerin sonuna ya da başına farklı isimler ekleyerek daha da çeşitlendirmek mümkündür. Bu tür durumlarda ise isim değişikliği için açılan penceredeki seçeneklerin kullanılması gerekmektedir. Yeniden adlandırma ekranında bulunan seçenekleri değerlendirerek içeriklerin başına ya da sonuna eklemek istediğiniz metnin eklenmesini sağlayabilirsiniz.

Mevcut özellikler, kullanıcıların dosyalar üzerinde tamamen yetkili hale gelmesini sağlar. Kolay bir şekilde yapılacak değişiklikler ve isim üzerindeki yenilikler kullanıcılar için düzenlemeyi, bir arada tutmayı ve planlı olmayı çok daha kolay bir hale getirmektedir.



PAYLAŞ