Mac OS X Yosemite İndirmeye Sunuldu - Haberler - indir.com

Mac OS X Yosemite İndirmeye Sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Apple'ın dün gerçekleştirdiği ve yeni iMac, iPad Air 2 ile iPad mini 3'ü tanıttığı etkinliğin ardından, yeni işletim sistemi OS X Yosemite 10.10'u indirmeye sundu. App Store'dan indirilebilen OS X Yosemite, sade tasarımı ve yeni bir arayüzle kullanıcılara sunuluyor.

Uygulama ikonlarından arayüzüne kadar tüm tasarımının yenilendiği OS X 10.10 Yosemite'de iOS 7'yle hayata geçen flat tasarım anlayışı ön plana çıkıyor. İkonlardan yazı tipine kadar hemen her detay OS X Yosemite'de yeniden şekillendirilmiş.

Mac OS X Yosemite

OS X Yosemite'de özellikle Safari, Spotlight, iTunes, Mail, Görev kontrolleri gibi uygulamaların arayüzleri de yeni tasarımına kavuşmuş durumda. Ayrıca OS X 10.10 Yosemite daha pek çok özellikle birlikte geliyor. Yeni işletim sisteminin genel özelliklerine bakacak olursak;

Bildirim merkezinde günlük ya da toplu bir şekilde etkinlikler ile mesajlar görülebildiği gibi hava durumu, borsa bilgileri gibi veriler ise widget merkezi sayesinde alınabiliyor. Spotlight arama çubuğu yazım sırasında otomatik olarak tahmin yapmaya başladığında ise doğrudan yüklü olan uygulamaların dökümanları açılabiliyor. İnternetten alınan verilerin eklenebildiği işletim sisteminin arama ekranı ise görsellerle zengin hale getirilmiş.

5GB'a kadar eklentileri mail sunucusuna aktarma imkanı sunan Mail Drop ise sunucuda yaşanabilecek herhangi bir sorun esnasında bu eklentileri iCloud Drive üzerinden aktarabiliyor.

Mac OS X Yosemite

Ayrıca sade ve paylaşım odaklı bir yapıya kavuşan Safari, çoklu sekme kullanımlarında rakiplerine nazaran 5 kata kadar daha az enerji tüketimi ve performans artışı sunabilmekte. Pencereli tasarımı daha da geliştirilen Safari, adres çubuğunun sağ tarafından bulunan paylaşım butonuyla sosyal paylaşıma imkan tanırken, sekmeler arasında hızlı geçiş imkanı sunabiliyor.

OS X Yosemite'nin en dikkat çeken özelliği ise Handoff. Bu özellik sayesinde Mac bilgisayarda başlanılan bir çalışma iOS cihazlar üzerinde ya da iOS cihaz üzerinde başlatılan bir çalışma Mac üzerinde devam ettirilebiliyor. 

iPhone ile yeni işletim sistemine bağlanıldığında gelen çağrılar ve mesajlar, masaüstünden cevaplanabiliyor. Ayrıca web sayfalarındaki numaralara tıklandığında arama da yapabilen OS X Yosemite, AirDop kablosuz paylaşım özelliği sayesinde iOS cihazlara bağlanma imkanı sunuyor.

İlerleyen günlerde tüm dünya kullanıcılarının indirmesine açılacak olan OS X Yosemite'yi aşağıdaki bağlantı aracılığıyla Mac bilgisayarınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ