Mac OS X El Capitan Yayınlandı, Hemen indir - Haberler - indir.com

Mac OS X El Capitan Yayınlandı, Hemen indir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-30 20:00:05
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Yazılım

Apple'ın geliştirdiği yeni masaüstü işletim sistemi OS X El Capitan nihayet yayınlandı. Eğer OS X Yosemite'i çalıştırabiliyorsanız güncelleme yaptıktan sonra OS X El Capitan'ı da ücretsiz olarak kullanabileceksiniz.

Milyonlarca Mac kullanıcısının heyecanla bekledikleri OS X El Capitan hangi yenilikleri beraberinde getiriyor?

İşte OS X El Capitan Özellikleri:

Öncelikle OS X El Capitan'da görsellerde yapılan değişiklikler ve kullanım deneyimi geliştirmeleri dikkati çekiyor. Kullanım noktasında en önemli değişiklik ise pencere yönetimi mekanizması ve yerleşik uygulamaların konumlandırması. Bundan böyle uygulamalar arasında geçiş yapma, PDF dosyalarını açma, gelen e-postaları görüntüleme ve cevaplama gibi işlemleri daha hızlı yapabileceğiz.

El Capitan Split View

Gündelik işlerimizi daha rahat gerçekleştirebilmemizi amaçlayan OS X El Capitan, performans olarak da geliştirilmiş durumda. Yeni işletim sisteminde iki ayrı uygulamayı yine iki ayrı pencerede aynı anda görüntülememizi sağlayan Split View, Mac'imizde o an açık olan tüm işlemleri yönetmemize yardımcı olan Mission Control, belirli bir zamanda yaptığımız işleri ya da proje dokümanlarını kolaylıkla bulmamızı sağlayan Spotlight gibi yenilikler de yer alıyor.

OS X El Capitan Mission Control

Tabii ki OS X El Capitan'ın özellikleri yukarıdakilerle sınırlı değil. PDF, video ve fotoğraf dosyalarını çok daha hızlı çalıştırabilen işletim sisteminde geliştirilmiş dil desteği de bizleri bekliyor. Bu destek sayesinde OS X El Capitan'a Klee, Tsukushi A Round Gothic, Tsukushi B Round Gothic ve YuMincho +36p Kana olmak üzere dört yeni Japonca font eklendi.

OS X El Capitan'ı Destekleyen Mac'ler

iMac (2007 ortası veya sonrası)
MacBook (13 inç alüminyum, 2008 sonu), (13 inç, 2009 başı veya sonrası)
MacBook Pro (13 inç, 2009 ortası veya sonrası)
MacBook Pro (15 inç veya 17 inç, 2007 ortası/sonu veya sonrası)
MacBook Air (2008 sonu veya sonrası)
Mac mini (2009 başı veya sonrası)
Mac Pro (2008 başı veya sonrası)

OS X El Capitan Nasıl İndirilir?

El Capitan'ı indirebilmek için öncelikle Mac'inizin uygulamalar çubuğundaki 'App Store logosu'na basarak seçeneğin üst kısmında bulunan 'Güncellemeler' sekmesini açmanız gerekiyor. Burada göreceğiniz El Capitan'ı yükle butonuna basarak Mac'inize yeni işletim sistemini hemen yüklemeye başlayabilirsiniz. Ancak yükleme işleminden önce Mac'inizin mutlaka yedeğini almanızı tavsiye ediyoruz.





PAYLAŞ