Mac bilgisayarlarda uygulama nasıl zorla kapatılır? - Haberler - indir.com

Mac bilgisayarlarda uygulama nasıl zorla kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-03 15:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Çok sık yaşanmasa da Mac bilgisayarlarda uygulamaların donması ve herhangi bir şekilde işlemlere yanıt vermemesi yaşanabilir. Bu tür durumlarda kullanıcıların uzun bir süre beklemek yerine uygulamaları zorlayarak kapatma yolunu öğrenmesi, uygun olacaktır. Böylece donmuş, kasmış ve herhangi bir şekilde işlem yapılamayan uygulamalar ve pencereler kolay bir şekilde kapatılarak bilgisayarların sorunsuz bir şekilde kullanılması devam edilebilir. Bilgisayarlarda uygulamanın zorla kapatılabilmesi adına farklı seçenekler bulunmaktadır.

Force Quit seçeneği

Zorla kapatma konusunda en çok bilinen ve yaygın bir şekilde kullanılan seçerek zorla çıkış seçeneğidir. Apple menüsünün altında yer alan Force Quit ya da zorla çıkış seçeneğini seçerek bilgisayarda mevcut olan uygulama ve tarayıcılar listesine erişebilirsiniz. Burada kapatmak istediğiniz uygulama ve pencereyi seçmeniz yeterlidir. Böylece kolayca uygulamayı kapatabilirsiniz.

Etkinlik İzleyiciyi seçeneği

Windows İşletim sistemlerinde kullanılan görev yöneticisi ile benzer bir şekilde geliştirilmiş olan etkinlik izleyicisi, kullanıcıların Apple cihazlarındaki mevcut uygulamalara hızlı bir şekilde bakış atmasını sağlar. Üstelik mevcut seçenek tüm uygulamaların tüketimlerinin ayrıntılı bir şekilde kontrol edilmesini de sağlar. Bu bakımdan kişiler yapacakları kontroller ile birlikte zorla kapatmak istedikleri pencereleri kolay bir şekilde ekrandan seçebilir ve ardından zorla kapat seçeneğini takip edebilir. 

Dock ile kapatma seçeneği

Dock üzerinde yer alan bir uygulamanın kapatılması adına ise kişilerin mevcut uygulamayı dock üzerinden seçmesi gerekir. Ardından uygulama simgesinin üzerine sağ tıklayarak  force quit seçeneğini seçmesi gerekir. Böylece daha hızlı bir şekilde uygulamaların kapatılması mümkün olacaktır.  Dock üzerinde yer alan uygulamalar için bu seçenek çok daha pratiktir. Direkt uygulama için zorla kapatma işlemleri uygulanacağından dolayı listede uygulamanın bulunması ve seçilmesi gibi gereksinimler de ortadan kalkmaktadır. 

Kısayol ile kapatma

Ekranlı açık olan bir pencerenin zorla kapatılabilmesi adına kullanıcıların bir kısayol kullanması da mümkün. Bu tür durumlarda pencere açıkken  Command + Option + Shift + Escape Kısayol tuşları kullanılarak pencere kapatılabilir.

Mac bilgisayarlarda uygulamanın zorla kapatılabilmesi adına tercih edilecek her yöntem, temelde aynı işlevi yerine getirmektedir. Bu bakımdan kullanıcılar kendileri için pratik olduğuna inandığı bir yolu tercih ederek yaşadığı performans sorunlarında ve donma gibi problemlerde mevcut adımları takip edilebilir. 





PAYLAŞ