Mac bilgisayara Windows yüklenir mi? - Haberler - indir.com

Mac bilgisayara Windows yüklenir mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-01 12:32:57
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Mac bilgisayarların kullanımının rahat olması ve kullanım kolaylığı tercih edilmesine neden olmuştur. Ancak bazı Mac kullanıcıları Windows'a ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu konuda Apple kullanıcılarının ihtiyaçlarını düşünmüş ve bunu gerçekleştirebilmek için yardımcı bir işletim sistemi entegre etmiş. Bu yardımcı işletim sistemiyle kolayca Boot Camp yaparak Mac 'inizde hem Windows hem de macOS kullanabilmeniz mümkün. Mac'inizde Windows kullanabilmeniz için bir ürün anahtarınızın olması gerekiyor.

Mac Bilgisayara Windows Yükleme

Ürün anahtarınız var ise imaj dosyasını Microsoft'un sayfasından indiriniz ve bilgisayarınızı güç kaynağına takınız. Launcpad 'de bulunan "Boot Camph Yardımcısı"nı açınız. "Sürdür" dedikten sonra indirdiğiniz imaj dosyasını seçiniz. Sonrasında bilgisayarınızdaki hafıza ve Windows da kullanmak istediğiniz hafızaya uygun olarak diskinizi bölümlendirin. Ardından "Sürdür" dedikten sonra Windows Destek Yazılımının inmesini bekleyiniz. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra Windows dosyalarının kopyalanması aşamasına geçilecek bunun ardından bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve Windows kurulum ekranı önünüze gelecek.

Dil, saat, bölge ayarlarını kontrol edin ve ardından ürün anahtarınızı girmeniz ve sözleşmeyi kabul etmeniz gerekiyor yükleme yeri olarak "BOOTCAMP" adlı sürücüyü seçmeniz gerekiyor. Daha sonra ekrana Windows'un bildiğiniz kurulum aşaması gelecek. Kendinize uygun ayarlamaları yaptıktan sonra kurulumun bitmesini ve "Merhaba" ekranının gelmesini bekleyin. Windows açıldığında karşınıza gelen "Boot Camp Yükleyici" kurulumunu gerçekleştirin. Kurulum tamamlandıktan sonra grafik ayarlarınızı düzenleyin ve ardından uygulamanın bilgisayarınızı yeniden başlatmasına izin verin.Bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra Windowsunuzu rahat bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Şu bilgiyi ifada etmekte de fayda var eğer bilgisayarınızı tekrar macOS 'e geçirmek isterseniz bilgisayarınızın güç düğmesine basarken "alt" tuşuna basmanız yeterli olacaktır.





PAYLAŞ