M1X çipli MacBook Pro en fazla 32GB Ram kullanabilir - Haberler - indir.com

M1X çipli MacBook Pro en fazla 32GB Ram kullanabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-14 16:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından geliştirilen işlemcilerde bazı RAM sınırlamaları bulunuyor. M1 işlemcilerinde 16GB RAM sınırı uygulayan Apple'ın piyasaya sunacağı M1X MacBook Pro modellerinde 64 GB RAM desteği sunması bekleniyordu. Ancak yeni yapılan sızıntılarda mevcut sınırlamanın 64 GB RAM yerine 32GB RAM olacağı belirtildi.

Yeni gelişmeyi YouTube’dan duyurdu

Luke Miani tarafından YouTube üzerinden duyurulan gelişmeye göre M1X işlemci nedeniyle böyle bir sınırlamaya gidilecek. Sonbahar aylarında tanıtımı yapılacak MacBook Pro modelinde bu bakımdan kullanıcılar 32 GB RAM ile sınırlandırılacak. Aynı lansmanda yer alması beklenen Mac Mini için de benzer bir durum söz konusu olabilir.  RAM konusunda beklentilere göre düşüş yaşansa da yeni özelliklerle desteklenecek cihazlar, kullanıcıların beklentilerini karşılayacak.

Apple, M1X işlemcili mac mini'nin tasarımını sızdırdıApple, M1X işlemcili mac mini'nin tasarımını sızdırdı

Yeni MacBook Pro modellerinde neler olacak?

32GB RAM sınırlamasının yanı sıra 14 inç ve 16 inç M1X MacBook Pro modellerinde yer alacak pek çok özellik açığa çıkmış durumda. MagSafe şarj, HDMI ve mini LED ekran desteğine sahip olacak yeni modeller, donanımlardaki üstün özellikler ile birlikte kullanımda herhangi bir dezavantaj sunmayacak. Üstelik YouTuber Luke Miani'ye göre, yeni MacBook Pro'larda ilk kez yüksek hızlı UHS-II desteğine sahip SD kart yuvası ve ışıklı bir Touch ID düğmesi bulunacak.

Mevcut yeniliklerde özellikle SD kart yuvasının geri getirilecek olması oldukça dikkat çekici. Zira 2015 yılında mevcut özelliği sonlandıran Apple, bu yıl itibariyle piyasaya sunduğu tüm modellerde SD kart yuvasına yer vermemişti. Yeni modelde yeniden kullanılmaya başlanacak olan SD kart yuvasının üstelik UHS-II desteğine sahip olması, kullanıcıları oldukça memnun edecek bir gelişme. Miani ise mevcut yeniliği şöyle açıklıyor, “UHS-II'yi MacBook Pro'ya eklemek, video düzenleyiciler ve fotoğrafçılar için büyük bir yükseltme olacak SD Kart yuvasının geri döndüğünü birçok raporda duymak. SD kart yuvasında yüksek hız özelliğine sahip olmak harika bir haber.”

M2X ile şartlar değişebilir!

M2X yonga seti ile birlikte bu konuda daha farklı değişimlerin yaşanması bekleniyor. Şu an hakkında herhangi bir bilginin bulunmadığı yonga setinde, benzer şekilde sınırlamaların olmaması isteniyor. 

YouTuber tarafından yayınlanan video ise şöyle;




Apple M1X ve M2 çiplerinin teknik özellikleri ortaya çıktıApple M1X ve M2 çiplerinin teknik özellikleri ortaya çıktı

PAYLAŞ