M1 işlemcili yeni iMac'lerin performans testleri ortaya çıktı - Haberler - indir.com

M1 işlemcili yeni iMac'lerin performans testleri ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-13 12:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple'ın M1 işlemciler ile desteklediği iMac'ler için merak edilen performans testleri nihayet paylaşıldı.  Yapılan testler, yeni cihazları satın almak isteyenler için belirleyici olacak.

Piyasaya yeni sunulan cihazlar için en kritik noktalardan birisi de yapılan testlerdeki performans durumu. Apple tarafından tanıtımı yapılarak dünya genelinde dikkatin çekildiği iMac modelleri için yapılan yeni testler için raporlar paylaşıldı. Performans testlerine göre yeni model, önceki seriye göre yüzde 56 oranında daha fazla hız ve performans sunuyor.

Apple iMac M1 rengarenk seçeneklerle geldi!Apple iMac M1 rengarenk seçeneklerle geldi!

M1 işlemcili yeni iMac'lerin performans testi sonuçları nasıl?

Yayınlanan resmi raporlara göre M1 işlemcili yeni iMac'lerin tek çekirdek puanı 1724. Çoklu çekirdek testlerinde ise 7453 skoru almayı başaran yeni iMac modelleri, M1 işlemcisinden aldığı gücü kullanıcılarına sunmayı başarıyor. Testlerin hangi cihazlar üzerinde yapıldığı net olmamakla birlikte 21, 1 inç iMac modelinin kullanıldığı tahmin ediliyor. Cihazın tek ve çoklu çekirdekteki test sonuçları şöyle;

Apple’ın yeni modeliyle elde ettiği yeni performans, önceki nesillere göre ciddi bir artış olduğunu gösteriyor. Zira serinin bir önceki neslindeki en üst düzey iMac için yapılan testlerde tek çekirdek puanı 1109 ve çok çekirdek puanı 6014’te kalmıştı.  Bu nedenle ‌M1‌ işlemcili yeni ‌iMac‌, tek çekirdekli performansta yüzde 56, çok çekirdekli performans testinde ise yüzde 24 oranında daha fazla performans sunuyor ve iyileştirme içeriyor. Mevcut cihazın arka planda kaldığı tek model ise 10. nesil Comet Lake Intel yongasıyla gelen 27 inç iMac. Mevcut model tek çekirdekte 1247 puan almayı başarırken, çoklu çekirdek testinde 9002 puana çıkmıştı. Bu durum kuşkusuz Apple’ın yeni yonga seti ‌M1‌ ile Intel’in Comet Lake serisinin karşılaştırılmasına neden oluyor. Tüm geliştirmelere rağmen Intel çok çekirdekli performansta yüzde 25 daha hızlı.

Fiyatlar cep yakıyor!

Bugüne kadarki en iddialı modellerden birisi olan iMac için belirlene fiyatlar oldukça iddialı. 3 farklı versiyona sahip olan yeni iMac’ler için özellikler ve fiyatlar şöyle;

8 çekirdekli CPU ve 7 çekirdekli GPU sürümü - 14.499 TL

8 çekirdekli CPU, GPU sürümü ve 256 GB depolama alanı - 16.699 TL

8 çekirdekli CPU, GPU sürümü ve 512 GB depolama alanı - 18.899 TL





PAYLAŞ