M1 işlemcili Mac için Chrome yayınlandı ve geri çekildi - Haberler - indir.com

M1 işlemcili Mac için Chrome yayınlandı ve geri çekildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-18 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji şirketi Google, Apple’ın geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtmış olduğu yeni M1 işlemcisi için optimize edilmiş olan Google Chrome sürümünü yayınlandı. Google Chrome’u internet sitesinde güncelleyen Google, daha sonra bu işlemciler için optimize edilmiş olan dağıtımına başladı. Ancak M1 işlemciye sahip bu sürüm Google tarafından geri çekildi ve indirilemez oldu. ABD merkezli Apple, bir süre önce M1 işlemcili yeni MacBook ve Mac cihazlarını duyurdu. Apple tarafından üretilen bu yeni işlemciler kişilsel bilgisayar pazarının önemli oyuncularından biri olacak gibi duruyor. Ancak birçok yazılımın bu işlemciler için optimize olması gerekiyor. Google ise bunu gerçekleştirmiş ve Chrome için optimize olan sürümü yayınlamıştı.

Chrome için internet sitesine yeni bir seçenek daha ekleyen Google, kullanıcıların Mac bilgisayarları için Chrome’u indirmek istediklerinde Apple Silicon yada Intel işlemci seçimleri yapabiliyorlar. Bununla beraber bazı kullanıcıların yeni Chrome sürümünün M1 işlemcili ile uyumlu olduğunu da söylüyorlar.

Chrome kullanılırken telefon numarası nasıl gönderilir?Chrome kullanılırken telefon numarası nasıl gönderilir?

Google Chrome’un M1 işlemcili sürümü yayınlandı

Google Chrome’un Apple Silicon işlemcili destekli olan sürümü, Chrome’un 87 kodlu yeni versiyonu ile beraber kullanıma sunuldu. Son sürüm ile CPU kullanımı 5 kata kadar tasarruf sağlarken, batarya performansı ise 1.25 saat artıyor. Diğer yandan Chrome’un genel çalışma performansı ise yüzde 25 oranında artarken internet sayfaları ise daha hızlı açılması sağlanıyor.

Google Chrome’un özel optimize edilmiş M1 işlemcisi ise birkaç saat önce tekrardan kullanımdan kaldırıldı. Google’ın yakında sorunun düzeltilmesi ve tekrardan yayınlanması bekleniyor.  


Chrome'un Android sürümüne yeni bir özellik geliyorChrome'un Android sürümüne yeni bir özellik geliyor
Yeni Chromebook modelleri geliyorYeni Chromebook modelleri geliyor

PAYLAŞ