M1 destekli MacBook dizüstü bilgisayarlar çökmeleri bildiriyor - Haberler - indir.com

M1 destekli MacBook dizüstü bilgisayarlar çökmeleri bildiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-02 20:32:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

iPhone ve iPad kullanıcıları, M1 destekli MacBook modelleriyle senkronize edildikten sonra üçüncü taraf uygulamalarıyla ilgili çökme sorunlarını bildirdiler. Üçüncü taraf uygulamaları, lansmandan hemen sonra çöküyor ve bu da onları tamamen kullanılamaz hale getiriyor. Ancak, önceden yüklenmiş uygulamalar iyi çalışıyor gibi görünüyor. Kullanıcıların raporları, M1 destekli MacBook dizüstü bilgisayarların piyasaya sürülmesinden yaklaşık bir ay sonra gelmeye başladı ve sorun hala devam ediyor gibi görünüyor. Apple, konuyla ilgili bir düzeltme paylaşmamış veya henüz kabul etmemiş gibi görünüyor.

iPhone ve iPad kullanıcıları geçen yıl Aralık ayından bu yana bu sorundan şikayet ediyorlar.

Apple destek, Reddit ve diğer forumlardaki kullanıcı raporlarına göre, iPhone ve iPad modellerinin cihazlarını M1 destekli MacBook modelleriyle senkronize ettikten sonra üçüncü taraf uygulama çökmeleri yaşadığına işaret ediyor. Reddit'te bir kullanıcı tarafından iPhone X'e kaydedilen bir videoya göre, YouTube, İnstagram, WhatsApp ve diğerleri gibi üçüncü taraf uygulamaları açıldıktan hemen sonra çöküyor ve bu da onları tamamen kullanılamaz hale getiriyor. Ancak, Safari, Apple Music ve mesajlar gibi uygulamalar iyi çalışıyordu.

Google pays billions to Apple!Google pays billions to Apple!

Orijinal forum gönderisinde, kullanıcılar ayrıca, App Store'dan uygulama yüklemenin veya güncellemenin, ilerleme çemberi dolduğunda ve daha sonra ‘bulut' indirme simgesine geri döndüğü için de mümkün olmadığını belirtti. Cihazları yeniden başlatmak, iPhone'u geri yüklemek veya iPhone/ iPad OS'Yİ yeniden yüklemek sorunu çözmüyor gibi görünüyor.

Kullanıcılardan biri, Calatina OS çalıştıran eski bir MacBook'a bağlanmanın sorunu çözdüğünü öne süren bir geçici çözüm buldu. Bu kullanıcı Calatina çalıştıran bir 2012 MacBook Pro'ya sahipti.

Apple şu anda bu sorunu kabul etmiyor gibi görünüyor, bu da sorunun o kadar yaygın olmadığını gösterebilir. Şimdilik, bu soruna bir çözüm yok gibi görünüyor, bu yüzden M1 destekli MacBook modellerini kullanan kişilerin Apple bir şeyler yapana kadar iPad veya iPhone modellerini senkronize etmemesi tavsiye edilir.



PAYLAŞ