Lyft Uber'in en büyük rakibi oldu - Haberler - indir.com

Lyft Uber'in en büyük rakibi oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-26 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Piyasada araç paylaşım ve şoförlük hizmeti veren Lyft, 23 araçtan oluşan otonom araç filosunun karşılaşmış olduğu engeller ile alakalı veri içeriklerini yayınladı. Şirket diğer yandan kullanıcıların trafik unsurlarının hareketini tahmin edecekleri bir yarışma da düzenlemeyi planlıyor. Pazarın bu alandaki öne çıkan ismi Uber’ın en büyük rakibi olarak gözüken ve ABD merkezli çevrimiçi taksi servisi olan Lyft, yakın bir zamanda Perception Dataset’i yayınlamış ve 2019 nesne tespit etme yarışmasını sonlandırmışı. Şirket 23 otonom araçtan oluşan filosunun karşılaşmış olduğu otomobil, yaya ve diğer engellerin hareketlerini kayıt ediyor. Buna eş olarak ise Lyft, katılımcıların trafik unsurlarının hareketini tahmin edecekleri bir yarışma düzenlemeyi planlıyor.

Otonom ulaşım noktasında uzun bir süredir araştırma problemlerinden birisi de trafik hareketini tahmin edebilmek için sağlam ve yeterince güvenilir modeller yaratmak oluyor. Lyft’nin veri seti ise kendi araç filosunun iç içe geçmiş olduğu başka tür trafik tiplerinin hareketlerini de dahil ederek hareket tahminine odaklanmak için kullanılacak. Bu diğer trafik tipleri arasında araçlar, bisikletli sürücüler ve yayalar bulunuyor. Bu hareketlerden elde edilen veriler Lyft’nin araçlarının tavanına yerleştirilen sensörler aracılığı ile elde edilebilecek. Bu sensörler ise LIDAR veya radar gibi çalışacak.

Lyft, biniciler için 'tüm erişim' aboneliklerini test ediyorLyft, biniciler için 'tüm erişim' aboneliklerini test ediyor

Lyft, yeni bir otonom araç seti yayınladı

Elde edilecek bu veriler arasında, trafik unsurlarının hareketleri 1000 saatin üzerindeki kaydı ile her biri 25 saniye süren 170.000 sahne, umumi yollardan elde edilecek 16.000 millik veri, 15.000 harita açıklaması ve bölgenin HD haritası bulunuyor. Lyft ekibinin Londra, Palo Alto ve Münih üzerinde inşa ettiği HD haritalarda da birleşince son kısım, araçların verili senaryolarda güvenli güzergahlar seçmeleri için gerekli olan tahmin modelleri yaratabilmek için içerikler bulunuyor.

Bu kapsamda son model makine öğrenim teknikleri ile deneyim elde edebilmek için verilerin önemine dikkat çekiliyor. Eğitim amaçlı veri seti ve Python tabanlı yazılım kiti bugünden itibaren erişilebilir olacak. Yarışma, Google’ın Kaggle platformunda gerçekleşecek ve toplamda ise 30.000 dolar ödüle sahip olacak. Lyft’nin ikinci yarışması Waymo sürüş seti ve 110.000 dolar ödüllü Waymo Open Dataset yarışmasından aylar sonra başlıyor olacak.


UBER ve Lyft Trafiğe Neden OluyorUBER ve Lyft Trafiğe Neden Oluyor

PAYLAŞ