Lüks Taksi ve Araç Çağırma Servisi Uber Yasaklandı! - Haberler - indir.com

Lüks Taksi ve Araç Çağırma Servisi Uber Yasaklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

51 ülkede 130'dan fazla şehirde taksi ve şoförlü lüks araç çağırma servisi hizmeti veren Uber, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yaşanan bir olay nedeniyle hükümetin verdiği kararla yasaklandı.

Geçtiğimiz Haziran ayında ülkemizde hizmet vermeye başlayan ve geçen ay yaptığımız haberle müşterilerine Spotify hizmeti sunmaya başladığını duyurduğumuz lüks araç çağırma servisi Uber kullanımının, Hindistan'da yasaklandığı belirtildi.

Hindistan hükümeti tarafından yapılan açıklamada; geçen Pazar günü bir Uber şoförünün aldığı 27 yaşındaki kadın müşteriyi kaçırma girişimiyle cinsel saldırı da bulunmasından sonra böyle bir karar alındığı bildirildi. Dünya genelinde büyük yankı uyandıran bu olaydan sonra Uber sürücüsü tutuklanarak cezaevine gönderilmiş.

Araç çağırma servislerinin önemli pazar yerleri arasında yer alan Hindistan'da Uber'in yasaklanması, bundan sonra aynı hizmeti veren şirketlerin güvenlik odağında atacağı önemli adımların da bir başlangıcı olabilir.

Ülkemizde de hizmet veren lüks taksi ve araç çağırma servisi Uber'in mobil uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz.





PAYLAŞ