Lüks Olanaklarıyla Sınır Tanımayan Google'ın Çalışanlarına Sunduğu 19 İmkan - Haberler - indir.com

Lüks Olanaklarıyla Sınır Tanımayan Google'ın Çalışanlarına Sunduğu 19 İmkan

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-27 11:07:31
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Arama motorundayken Google'da güzel zamanlar geçiriyoruz. Birde Google'da çalıştığınızı düşünün. Çalışanlarına hayal bile edemeyeceğiniz şekilde lüks ve konfor sunan Google'da düşünülmeyen hiçbir şey yok. Çalışanlarına lüks imkanlar dahilinde mesai saatleri içerisinde uyuyabilmesi, spor yapabilmesi, lüks restoranlarında ücretsiz yemek yiyebilmesi gibi birçok imkan sağlanmaktadır.

Şimdi hep birlikte Google'ın çalışma ortamını inceleyelim.

 

1.Üç şeritli olimpik yüzme havuzuyla, çatılarda yetişen çileklerle, kaz tüyü yorganlarıyla Google ofisi her yanıyla çalışanlarına güzel imkanlar sunuyor.

 

2. Google'da çalışmak, arama motoru ve internet sektöründe uzun yıllardır bulunmasının yanı sıra, çalışanlarına sunduğu rahat ve birçok olanakla bilişim çalışanının hayali.

Mükemmel ofisleriyle de ilgi çeken Google gelecek yıl İngiltere'nin başkenti Londra'da yaptıracağı yapı 11 katlı olacak.

 

3.Ünlü arama motoruna 1 milyar sterline mal olacak yeni yapının içerisinde koşu Pisti, basketbol sahası ve mesaj salonu gibi birçok aktivite 24 saat açık olacak.

 

4. Fakat basına sızan bilgilere göre Google'da farklı olan şeyler ünlü şirketin sadece çalışanlara lüks bir iş yaşamı sunmasıyla ilgili değil.

 

5. Teknoloji devi çalışanlarının saçlarını kesiyor, kilolarını düzenli kontrol ediyor ve gün içinde çalışanlarının muhakkak kısa süre uyumalarını istiyor.

Google'a işe girmek o kadar kolay değil. Çalışanlar işe alınırken beş farklı mülakattan geçiriliyor.

 

6. Mülakat dışında adaylara yöneltilen farklı sorularla, adaylar içerisinden en zekileri tespit edilmeye çalışılıyor.

Bu ülkede her yıl kaç tane saç kesimi gerçekleşmekte'', 'Bu bina için bir tahliye planı tasarla' veya 'Her bir odaya girdiğinizde bir şarkı çalacak olsa, o şarkı ne olur'' tarzında sorular karşısında adaylar şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

 

7. 20 binin üzerinde eski çalışana sahip olan Google, eski çalışanlarına 'Xoogler', yeni çalışanlarına ise 'Noogler' adı veriliyor.

 

8. İşe alırken ince eleyip sık döşeyen Google, çalışanlarının işten ayrılmasına da pek iyi gözle bakmıyor.

 

 

9. Şirketin insan kaynakları departmanına 'POPS' adı veriliyor ve IK çalışanlarına özel uygulamalı eğitimler veriliyor.

'POPS' çalışanlarına; spor salonlarını ne kadar kullandıklarından, yemekte neler yediklerine kadar birçok anket yaparak şirket verimliliği ve performans ölçümü yapılıyor.

 

10. Google'ın 'Aristoteles' adını verdiği 2012 yılında başlattığı araştırma projesi, şirket içinde kusursuz bir ekip oluşturmak için her şeyi tek tek analiz ediyor.

 

11. Yapılan analizlerden de çarpıcı sonuçlar ortaya çıkıyor.

Örneğin bir yönetici çalışanlarını ilk günden itibaren selamlarsa bu durum karşısında, çalışanların 9 ay boyunca minimum yüzde %15 daha fazla çalıştığı sonucu ortaya çıkıyor.

 

12. Fakat her çalışanı da, Google'ın çok fazla denetleyici olmasından da memnun değil.

Çünkü iş gizliliği konusunda disiplinli bir şirket. Google çalışanlarının ailesi veya arkadaşlarıyla yaptığı işlerden, yapacakları iş görüşmelerinden bahsetmesi kesinlikle yasaktır.

 

13. Google'ın İngiltere'deki yeni genel merkezinde beş bin sterlin değerindeki uyku kozaları da yer alıyor.

Bu uyku kozalarıyla çalışanların 15-20 dakikalık programlarda 'yer çekimsiz' hissi verilerek, uyku getiren müzikler eşliğinde uyumalarını sağlıyor.

 

14. Şirket çalışanlarının Google kampüsünden çıkmasını istemediği için, bütün ihtiyaçlarını kampüs içinde karşılamaları için olanak sağlıyor.

Doktordan, güzellik uzmanlarına; kuaförden, avukata kadar her türlü olanaktan faydalanmak bu kampüste mümkün.

 

15. Londra'da açılacak yeni genel merkezde, çalışanların ücretsiz yemek yiyebilecekleri dört farklı restoran açılacak.

 

16. Arama motoru devinin çalışanlarına sunduğu en garip hizmetler biriside 'ölüm yardımı'

Buna göre çalışanlardan birisi Google'da çalışırken ölürse, ölen kişini eşine 10 yıl boyunca eşinin maaşının %50 'si verilecek.

 

17. Google'da hobi sahibi olmak çalışanlar için artı bir özellik haline geldi.

Google; kaya tırmanma duvarları, plaj voleybol sahaları, buz pateni pistleri, koşu parkurları, bowling salonları, basketbol sahaları, futbol sahaları, ping pong masaları ve masa oyunları için çalışanlarına birçok alan yarattı.

 

18. Londra'da yeni açılacak binanın çatısında çalışanlar dilediği gibi tarım yapabilecek.

Farklı diller öğrenmek isteyenler için dil kursları, kütüphanede takılmak isteyenler için hareketli kütüphaneler yeni genel merkezde çalışanların hizmetine sunulacak.

 

19. Çalışanlarını şımartmak konusunda Google bütün bunlarla sınırlı kalmayarak tuvaletlerde bile farkını konuşturdu.

Çalışanların tuvalette bile rahat etmeleri için, 11 bin sterlin değerindeki ısıtmalı koltuklu yüksek teknolojili 'Japon toto tuvaletleri' ile donatıldı.





PAYLAŞ