Lüks akıllı telefon Vertu Aster P tanıtıldı - Haberler - indir.com

Lüks akıllı telefon Vertu Aster P tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-19 12:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Vertu markası akıllı telefon sektörüne geri dönüyor. Geçen gün bu konuda ilk sinyalleri veren şirket, Çin'de düzenlenen bir etkinlik kapsamında Vertu Asper P modelini tanıttı..

Lüks akıllı telefon Vertu Aster P tanıtıldı

Vertu'nun sahibi aslında Nokia. Fakat Vertu son dönemlerde bazı başarısız denemelerde bulunmuştu. Sonrasında Paris'te sürgün hayatı yaşayan Hakan Uzan tarafından bu şirket satın alınmıştı. Tam olarak şirketi satın almak için 50 milyon sterlin ödeyen Uzan, bunu Kıbrıs'taki şirketi Baferon Ltd. üzerinden yaptı. Fakat satın aldığında 128 milyon sterlin bütçe açığı bulunan Vertu, kısa bir süre içerisinde tasfiye sürecine girdi. Doğal olarak da üretimi durduran firma, son çıkan bu habere göre geri döndü. Karşımıza Aster P modeli ile çıkan şirket, İngiltere'de elle üretilen bu model alıştığımız bir tasarıma sahip. Gövdesi titanyumdan ve 133 karat safir kristal cam ile kaplanan telefon, diğer kısımlarında deri kaplama taşıyor. Fiyatının büyük bir bölümünü kapsayan bu tasarıma sahip model, gücünü Snapdragon 660 işlemciden alacak. Yani orta seviye bir Android telefon olan Aster P, 4.9 inç ekrana sahip. Ayrıca cihaz hızlı şarj özelliğine sahip. Batarya olarak 3.200mAh'lık bir batarya bulunduruyor.

Lüks Akıllı Saat TAG Heuer Connected DuyurulduLüks Akıllı Saat TAG Heuer Connected Duyuruldu

Önünde 20 megapiksel tek bir kamera bulunduran cihaz, arkasında ise 12 megapiksellik kamerası ile karşımıza geliyor. Telefon 6 GB RAM ve 128 GB Depolama alanı bulunduracak. Kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıkan cihaz, özellikle fiyatı ile nefes kesiyor. Çünkü bu telefona sahip olmak için bir kullanıcı tam 5 bin dolar ödemesi gerekiyor. Ülkemizde ki kur oranı göz önüne alındığında bir kullanıcı yaklaşık olarak 30 bin Türk lirasına yakın para ödeyecektir. Özellikle vergilerde dahil olmasıyla birlikte 40 bin Türk lirasına kadar fiyat etiketine sahip olabilir.  Bu denle büyük bir fiyat etiketine sahip olan cihazı satın almak isteyen kullanıcı sayısı ülkemizde oldukça azdır. Fakat lüks düşkünü tüketiciler bu telefonu kristal cam, titanyum gövde ve timsah derisi nedeniyle satın almak isteyebilir. Vertu'nun bu telefonu şu anda sadece tanıtıldı ilerleyen zamanlarda satışa sunulabilir.



PAYLAŞ