Loon Peru Depreminden 48 Saat Sonra Bölgeye İnternet Erişimi Sağladı - Haberler - indir.com

Loon Peru Depreminden 48 Saat Sonra Bölgeye İnternet Erişimi Sağladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-30 15:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Loon, Alphabet çatısı altındayken, bağımsız bir şirkete dönüştürülmüştü. Şirket doğal afetlerin yaşandığı ve telekomünikasyon hatlarının zarar gördüğü anlar ile mobil bağlantı hizmetlerinin bulunmadığı yerlere balonlar sayesinde internet hizmeti sağlayabiliyor.

2017 senesinde Maria kasırgası Porto Riko’da yaklaşık 100.000 kişiye zarar vermişti. Olay arından bölgeye internet sağlayan firma bu defa Peru’da faaliyete girdi. Loon’da Pazar günü bölgede yaşanan 8 şiddetindeki depremin arından, bölgeye 48 saat içerisinde 4G hızında bağlantı sağlamayı başardı. Porto Riko’da yaşanan felaketin ardından ancak dört haftada faaliyete geçebilen şirket, Peru’da sergilemiş olduğu performansla büyük bir gelişim gösterdiğini gözler önüne serse de bu durum bir şirketin güçlendirilmiş alt yapısıyla sağlandı.

Google'ın Wifi Balonları Porto Riko'ya İnternet SunacakGoogle'ın Wifi Balonları Porto Riko'ya İnternet Sunacak

İnternet yokken yakın çevrenizle iletişim kurmanızı sağlayan uygulama: Bridgefy

Altyapıların Hazır Olması Faaliyeti Hızlandırıyor

Loon şirketinin Peru’da kısa sürede faaliyete geçebilmesinin altında yatan sır, şirketin geçtiğimiz ay Peru’da faaliyette olan GSM operatörlerinden Telefonica ile görüşmelere başlamasından ve depreme kadar olan bu zaman aralığında altyapı hazırlamış olmasından kaynaklanıyor. Şirket olası bir durumlar için gereken altyapılarını hazırlayarak balonlarla bağlantı gücünü de test edebilme imkanı yakalamış. Bu da yaşanan felaket sonrası hızlı bir müdahaleyi mümkün kılan ana unsur.

Google'ın internet balonu resmen havalandı

Şirket ait bit blog sitesinden açıklama yapan şirket CEO’su Alastair Westgrath, bu yaşanan olayın aslında bir tecrübe olduğunu ve bu tecrübeden yola çıkarak konuyla ilgili gereken altyapı çalışmalarının yapılarak hazırlıklı olunmasının ihtiyaç durumunda tepki vermekten daha sağlıklı olduğunu ifade ediyor. Balon temelli internet bağlantısı için ciddi bir planlama gerektiğini söyleyen Alastair Westgrath, bölgede altyapı çalışmaları yapılmasının şart olduğunun altını çizdi. İnternet hizmetinin sağlanabilmesi için, bir GSM ağı operatörüne dahil olmak gerektiğini ve arından uçuş izinleri ile birlikte diğer gereken tüm izinlerin çıkarılıp bölgeye balonların sevk edilmesi gerektiğini açıklayan Westgrath, bu şartların sağlandığı bölgelerde, bir felaket sonrasında faaliyete geçilmesinin haftalar yerine sadece saatler aldığını belirtti.

Google, internet sağlayan balonlarını test etmeye başlayacak!

Buna ek olarak şirket CEO’su, şirket hedeflerinin sadece felaket anlarında ortaya çıkmakla kısıtlı olmadığını her koşulda milyarlarca insana mobil internet bağlantı hizmeti sağlayabilmeyi istediklerini açıkladı.  Şirket yenilikleri doğrultusunda Afrika’yı da içine alan yeni bir servisin hazırlıklarına başladıklarını ve bu hizmetin bu sene içerisinde faaliyete geçebileceğini söyledi.


Google Balonlarla İnternet Taşımaya Devam Ediyor!Google Balonlarla İnternet Taşımaya Devam Ediyor!

PAYLAŞ