Londra'da Araçları Otonom Robotlar Park Edecek! - Haberler - indir.com

Londra'da Araçları Otonom Robotlar Park Edecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-25 10:15:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Günümüzde yapay zeka ve robotlar oldukça gelişmişken bunlar artık havalimanlarına kadar gelişti ve havalimanı otoparklarında robotlar kullanılacak!

UBER, otonom bisiklet ve scooter üzerine çalışıyor

Komatsu'nun otonom inşaat araçları tüketicilere tanıtıldıKomatsu'nun otonom inşaat araçları tüketicilere tanıtıldı

Londra'nın en işlek havalimanlarından birisi olan Gatwick'de karşımıza artık otonom robotlar çıkıyor. 3 Aylık deneme süreci başlatılan bu robotlar otoparkı daha etkili kullanmak adına araçları kendisi park edecek!

Söz konusu robotlar ağustos ayında Gatwick'teki devasa otoparkın B bölgesinde uygulanmaya başlanacak. Fransız menşeili olan şirket, Stanley Robotics'in geliştirdiği ve kendi kısaltması olan Stan adını verdiği otonom robotlar üzerindeki forklift benzeri ek sayesinde araçları bulunduğu yerden alıp park alanına taşıyacak. Sürücü aracını otoparkın önünde bulunan özel alana park edecek ve dokunmatik panelle işlemi onaylayacak. Buradaki sistem aracı tanıyacak ve boyutuna göre boş bir alana arabayı taşıyacak.

%50 Etkili kullanım sağlayacak!

Otonom yetkilileri bu robot sayesinde otopark kapasitesini oldukça fazla etkili kullanmayı ve kapasiteyi artırmayı planlıyor. Otonomlar araçları park ederken kapı boşluklarını bırakmayacak ve daha sıkı bir şekilde park edecek. Bu sayede daha fazla alan açılacak ve daha etkili kullanılacak. %50 oranında fazla araç sığdırmayı imkan sağlamayı hedefleyen otonom robotlar etkili olursa C ve D bölgelerinde de kullanılacak. İlk etapta B bölgesinde 270 adet otonom robot kullanılacak.


Otonom okul servislerine büyük tepki!Otonom okul servislerine büyük tepki!
Otonom araç teknoloji şirketi DeepMap, 60 milyon dolar yatırım aldıOtonom araç teknoloji şirketi DeepMap, 60 milyon dolar yatırım aldı
Volkswagen'de otonom araç sektörüne giriyor!Volkswagen'de otonom araç sektörüne giriyor!

İlk açık hava park alanı robotu olan yeni Stan ile tanışın!


PAYLAŞ