Londra Polisi Hırsızları Yakalamak İçin Drone Kullanacak - Haberler - indir.com

Londra Polisi Hırsızları Yakalamak İçin Drone Kullanacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-18 17:30:33
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Oyun

Her ülkenin sorunu olan hırsızlık vakalarına şehir yönetimleri ve kolluk güçleri kendine göre çözümler üretmektedir. Bu şehirlerden birisi de İngiltere'nin başkenti olan Londra'dır. Londra son zamanlarda artan hırsızlık vakaları için yeni bir yöntem geliştirmiştir.

Motosikletli Hırsızlar ve Drone

Londra sokaklarında son zamanlarda fazlasıyla artan motosikletli hırsızların kovalanmasında ve yakalanmasında zorluk çeken Londra polisi teknolojinin de imkânlarını kullanarak, bu olaya bir çare bulmaya çalışmışlardır. Bunun içinde hırsızları kovalamak için Drone kullanmaya karar vermişlerdir.

Drone kullanımı Londra'da önemli derecede artış göstermiştir. Hemen hemen her sektörde kullanılmaya başlanan drone'lar bu seferde polislerin imdadına koşarak yardımcı olmayı başarmıştır.Londra sokaklarında insanları gasp eden ve rahatsız eden hırsızlık çetelerinin kovalanmasında önemli yere sahip olan drone'lar ile polis bir nebze de olsa rahat nefes almıştır.

Pek çok ülkede suçluların yakalanması ve tespit edilmesi aşamasında kullanılan Drone'lar Amerika'da da kullanılarak hız sınırını aşan araçların tespit edilmesinde kullanılmaktadır. Londra'da bunu örnek alarak suçluların kovalanmasında kullanmaya karar vermiştir.

Londra Polis ve Suç Komitesi'nin Aldığı Karar

Geçtiğimiz günlerde Londra'da düzenlenen Londra Polis ve Suç Komitesi'nin aldığı karara göre bundan sonra motosikletli hırsızların kovalanmasında ve yerlerinin tespit edilmesinde Drone'lar kullanılmasına dair anlaşılmıştır. Drone'ların sinyal alanı da hesaba katılarak yapılacak olan kovalamada polisler her şeyi planlayarak hareket edeceklerdir. Hırsızların Drone'lar aracılığıyla kovalanmasının daha güvenli olacağını ifade eden Londra Emniyet Amiri Craig Mackey, bundan sonraki olayların anında çözümlenmesinde teknolojinin katkısının büyük olacağını söylemiştir. Londra'da son bir yılda artan hırsızlık vakalarının kovalama aşamasında geçenlerde 18 yaşında bir genç hayatını kaybetmesi üzerine Londra Emniyeti böyle bir kararı alma yoluna gitmiştir. Böylece motosikletli hırsızlık vakalarının azalacağı gibi aynı zamanda da kimsenin hayatı tehlikeye atılmamış olacaktır.

Drone'lar ve Polis Teşkilatları

Son yıllarda dünya ülkelerinde suçluların tespit aşamasında ve kovalama aşamasında drone kullanımının arttığını görürüz. Emniyet teşkilatları drone kullanarak soruşturmayı çabuk sonuçlandırabileceği gibi anında müdahale de edebilmektedirler. Bu da suç oranının daha da azalması anlamına gelmektedir. Bu yüzden drone'lar ilerleyen zamanlarda emniyet teşkilatlarının ayrılmaz parçaları olacaktır.





PAYLAŞ