LoL FPS arttırma nedir? - Haberler - indir.com

LoL FPS arttırma nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-16 19:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Hem dünyada hem de ülkemizde oldukça popüler olan bilgisayar oyunlarından League of Legends, sahip olduğu geniş oyuncu kitlesi ile sevilerek oynanmaya devam ediyor. Ancak bazı durumlarda bilgisayar özelliklerinin yetersiz kalması noktasında LoL FPS sorunları karşımıza çıkıyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde LoL FPS artırma yöntemleri adı altında yapabileceğiniz bazı işlemlerden bahsedeceğiz. Bilgisayar oyunlarını donmadan ve akıcı bir şekilde oynamak için yüksek FPS değerleri almak gerekiyor. FPS’in düşük olması demek ise bilgisayarın yetersiz kaldığı ve oyunun kasması anlamına geliyor. Özellikle rekabetçi League of Legends gibi oyunlarda ise kasma durumu oldukça dezavantaj yaratabilmektedir.

Bu tarz LoL FPS düşmesi sorunları yaşıyorsanız, LoL FPS artırma yöntemlerini deneyerek FPS değerlerinizde artış sağlayabilirsiniz. Yapacağınız adımlar doğrultusunda ufak da olsa FPS artışı sağlayabilir ve oyunu biraz daha akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

Spotify, Magic Leap One ile çıtayı yükseltiyorSpotify, Magic Leap One ile çıtayı yükseltiyor

LoL FPS artırma yöntemleri 2020

  • Ekran kartı sürücülerini güncelleyin
  • Oyun içi ayarlarınızla oynayın
  • Oyun dışı bazı performans ayarları yapın
  • Oyun dosyalarını onarın
  • Donanım güncellemesi ve geliştirmesi yapın

Oyun için ayarları değiştirme

FPS değerine direkt bir şekilde etki eden durum oyun grafikleriniz olacaktır. Oyun içi ayarlardan oyun grafiklerini düşürerek ve bazı işlemler yaparak FPS artışı sağlayabilirsiniz. Grafikleriniz yüksek seviyesinde FPS düşüşleri yaşatıyor ise minumum seviyesine çektiğiniz zaman FPS değerinizde artış olabilir. League of Legends oyununa girdikten sonra Ayarlar menüsü üzerinden Video sekmesine erişin. Burada grafik ayarlarını düşürmek ile beraber Anti Aliasing ve V-Sync özelliklerini kapatmanız gerekmektedir. Bunlara rağmen FPS oranınızda değişiklik yok ise oyun çözünürlüğünü düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Tüm bu ayarlar kapsamında oyunu tam ekran şeklinde oynamanızı kesin olarak öneririz.

Ekran kartı sürücülerini güncelleyin

Ekran kartı sürücülerinizin güncel olması FPS değerleri noktasında önemli bir rol oynamaktadır. Oyunların yükü ekran kartlarına bindiği için ekran kartlarının güncellenmemiş olması çeşitli performans sorunları yaşatabilmektedir. LoL FPS artırma yollarından birisi de ekran kartı güncellemesini yapmış olmanız diyebiliriz. Bunun için Windows + R tuşlarına basarak çalıştır kutusunu açın. Arama yerine dxdiag yazın ve daha sonra gelen sayfada Ekran sekmesine girin. Burada ekran kartı marka ve modelini öğrenebilirsiniz.

Marka ve model öğrendikten sonra Google üzerinden söz konusu markanın sitesine girerek Driver bölümünden ekran kartı sürücünüzü indirebilirsiniz. Daha sonra ekran kartı sürücünüzü güncellemiş olacaksınız.

Oyun dışı bazı ayarlar

Oyun haricinde Windows işletim sisteminiz üzerinde bazı değişiklikler yaparak League of Legends FPS artırma sağlayabilirsiniz. Bu noktada görev yöneticisini açarak ayrıntılara girin. Buradan League of Legends programına sağ tıklayın ve öncelik ayarla kısmından Gerçek Zamanlı seçeneğini seçin. Bu işlem ile beraber işlemci gücünün fazlasını LoL’e verecek ve FPS artışı olacaktır.

Ayrıca oyunun Config dosyasında da bazı ayarlar yapabilirsiniz. Bu dosya içerisinde yer alan EnableGrassSwaying, Inking ve PerPixelPointLighing komutlarını 0’a ayarlayarak FPS artışı sağlayabilirsiniz.

Oyun dosyalarında onarım

  • League of Legends giriş ekranını açın ve giriş yapın.
  • Giriş yaptıktan sonra sağ üst köşeden Ayarlar simgesine tıklayın.
  • Gelen bölümde Genel sekmesinin alt tarafında yer alan Tam Onarım Başlat düğmesine basarak onarım başlatın.
  • Bozuk dosyalarınız var ise onarılacaktır.

Donanım geliştirmesi

Tüm bu yazılımsal olaylar etki etmedi ise bilgisayarınızda yer alan donanım parçalarını güncelleyerek ve değiştirerek FPS artışı alabilirsiniz. LoL FPS artırmanın en etkili yolunun bilgisayar donanımlarınızı yenilemeniz ve güncellemeniz olacaktır. Bu noktada başlıca olarak bütçenize göre ekran kartı ve işlemci değişimi ile başlayabilirsiniz. Daha sonra ise çeşitli kalan donanım özelliklerinizi de güncelleyerek LoL ve diğer oyunlarda yüksek FPS değerleri alabilirsiniz.


League of Legends'ın çok sevilen eski oyun modu geri dönüyor!League of Legends'ın çok sevilen eski oyun modu geri dönüyor!

PAYLAŞ