Liverpool, dünyanın ilk çevreci şehri olabilmek için Blok Zinciri Teknolojisinden faydalanacak - Haberler - indir.com

Liverpool, dünyanın ilk çevreci şehri olabilmek için Blok Zinciri Teknolojisinden faydalanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-20 19:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz son yıllarda araştırmacıların devlet yöneticilerini sık sık uyardıkları iklim değişikli konusunda bir karar alan Liverpool Belediyesi, kripto paraların temelinde bulunan blok zinciri teknolojisinden destek alacak olması kararın ilginç yanı olarak kayıt düşüyor. Ayrıca ortaklık kurmuş olduğu bir blok zinciri firması tarafından, Liverpool Belediyesi'nin 2020 yılına kadar dünyanın ilk pozitif iklim kenti olacağını duyurdu. Liverpool'daki bütün ürün ve hizmetlerinde karbon salınımına etkisi dengelemek için bir blok zinciri ortamı kurmayı planlıyor. Bu konuda oldukça kararlı olan belediye 2019 yılına kadar projeyi test edecek.

Liverpool Belediye başkanı konuyla alakalı açıklama yaptı

 Konuyla alakalı basın açıklaması yapan Liverpool Belediyesi Başkanı Joe Anderson, Liverpool'u dünya çapında pozitif iklim projeleri ile destekleyerek kalkındırmak istediğini açıklayarak konuşmasına şöyle devam etti; 'Liverpool'u dünya çapında pozitif iklim projeleriyle kalkındırmak için Poseidon ile imzalanan bu ortaklık anlaşmasını memnuniyetle karşılıyorum. Poseidon'un teknolojisi, iklim değişikliğinin nedenlerini tersine çevirmek için dünyanın dört bir yanındaki hükümetlere, işletmelere ve bireylere gerçekten bir çözüm sunacak türdedir. Bu anlaşmanın son teknolojiyi kentimize getireceğine sevindim.'

Liverpool 2012 yılından bu yana karbon emisyonlarını 558 bin tondan fazla azaltmış durumda.

Liverpool Belediyesi'nin yapacağı bu çalışma sayesinde 2030yılında kadar şehrin karbon etkisini %40 oranında azalma olacak. Şu an ise sokaklarda kullanılan lambalarda doğaya daha az zarar vermek amacıyla %82 oranında azaltmaya giderek 2 bin cadde boyunca 15 binden fazla enerji tasarrufu sağlayan sokak lambaları inşa ediliyor. bu konuda gayet bilinçli olan Liverpool 2012 yılından bu yana karbon emisyonlarını 558 bin tondan fazla azaltmış durumda.





PAYLAŞ