Litecoin (LTC) nedir, nereden, nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Litecoin (LTC) nedir, nereden, nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-22 09:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Kripto paralar arasında oldukça revaçta olan Litecoin'in son bir aydaki artışı yatırımcıların gözlerini kamaştırmayı başardı. Bitcoin'in ezeli rakibi Litecoin izlediği yollarla kademe kademe yükselmeye devam ediyor. Google'ın eski çalışanlarından olan Charlie Lee tarafından geliştirilen Litecoin, dünyadaki her yerden alımı kolay bir para olarak gösteriliyor. Litecoin almak ise aşırı kolay. Litecoin'in sitesi üzerinden açılan hesaba para göndermek yeterli oluyor. Litecoin platformu güvenlik konusunda kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Ancak para ve bilgilerin korunması için 2fA güvenlik önlemi almakta fayda var. Bitcoin'in altın renginin aksine Litecoin gümüş ile özdeşleştiriliyor. Ayrıca Litecoin'in Bitcoinden farkı daha ucuz ve erişilebilir olduğu gözlemleniyor.

2011'de kurulan Litecoin Bitcoinden daha hızlı işlem gerçekleştirmeyi sağlıyor. Hızlı işlem gerçekleştirmek ise büyük avantajlara yer açıyor. Bitcoin'de 10 dakikalık blok oluşturma işlemi Litecoin'de 2.5 dakikada gerçekleştirmek mümkün. Bu da Litecoin'i  daha iyi bir konumda tutuyor. Litecoin ise para birimini 84 milyonda üretimi sınırlandırmayı amaçlıyor.

Litecoin diğer kripto para birimleri gibi yükselişte ve yalnızca 24 saat içerisinde %100 değer kazandı ve 200 dolar değerlendi.

Kripto paralar arasındaki rekabette yerini alan Litecoin kullanım kolaylığı sayesinde diğerlerinden bir adım öne geçebilecekmiş gibi duruyor. İlk kripto para olan Bitcoin'in yerini şimdiden sarsmaya başlamış durumda ve Bitcoin kullanıcılarından bazıları Litecoine çoktan yatırım yapmaya başladı. Litecoin her geçen gün daha çok değerlenirken diğer kripto paraların sonunu getirebilecek güce erişebilecek olması uzmanların dikkatini çekiyor.





PAYLAŞ