Lite OS Adlı Microsoft İşletim Sistemi Gün Yüzüne Çıktı - Haberler - indir.com

Lite OS Adlı Microsoft İşletim Sistemi Gün Yüzüne Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-28 12:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Uzun yıllardır yazılım devi olmaktan geri kalmayan Microsoft, Chromebook serilerinin yükselişinin önüne geçmek adına kendi yeni işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Google Chrome OS işletim sistemine sahip olan Chromebook dizüstü bilgisayarların popülerliği her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Gerçekleşen gelişimler Windows'un arkasında bulunan Microsoft'u hiç memnun etmedi. Bu duruma karşı atağa geçen Microsoft ise kendi özgün işletim sistemi olan Microsoft OS'u piyasaya sürmek adına kolları sıvadı. Her geçen gün gelişim göstermeye yönelik hareket eden Microsoft firması diğer firmaların gerisinde kalmamak adına çeşitli çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Her an her yerde adından söz ettirmeye yönelik hamleler yapan ve özgün tasarımları ile kullanıcılarını memnun eden Microsft'dan yepyeni bir işletim sistemi karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Lite OS, karşımıza çıkmaya hazırlanıyor

Teknolojinin geliştiği ve teknolojik ürünler konusunda oldukça çeşitli olan bir zaman diliminde yer alıyoruz. Bu durum karşısında günümüz firmalardan daha önce hayatımıza giren firmalar geride kalmaya başladı. Bu durumdan çıkmak adına özgün çalışmalar yürüten Microsoft, Lite OS isimli bir işletim sistemi geliştirerek yeni dönemde yer almayı hedefliyor. Yakın zaman önce Windows S10 ile karşımıza çıkan Microsoft bu atılımı ile istediği başarıyı elde edemedi. Bu durum Microsoft'u üzse de pes ettirmeye yetmemiş olacak ki her geçen gün çalışmalarını devam ettiriyor. Şimdilerde Microsoft, Petri tarafından duyurulan bilgilere göre Lite Os adlı işletim sistemi üzerinde çalışmalar yapmaya odaklandı.

Microsoft HoloLens 2 duyurulduMicrosoft HoloLens 2 duyuruldu

Windows 10 S'e benzer olan ve sadece Universal Windows Platform (UWP) uygulamaları ile web tabanlı uygulamaları çalıştıracağı söylenen sürüm için, baştan tamamen özgün bir şekilde tasarlandığı öne sürülüyor. Herkes tarafından bilinen standart Windows uygulamalarını sadece özel bir alan içerisinde çalıştıracağı dile getirilen Lite Os işletim sistemi adına yazılım devi Microsoft, cihazları yüksek performans ve minimum sorun ile birleştirmeyi hedefliyor. Her geçen gün başarısına bir yenisini eklemek adına çalışmalar yürüten Microsoft, Lite OS ile piyasaya geri dönecek gibi gözüküyor. Lite OS'un arayüzü kullanım açısında oldukça kolay olacak diye düşünülüyor. 

Tasarlanan işletim sisteminin x86 ile ARM deseği ile karşımıza çıkacağı iddia edilen ve şu an için kağıt üzerinde oldukça dikkat çekici ve hoş bir görünüme sahip olan Lite Os'un yakın zamanda aramıza katılacağı benziyor. Çalışmaların hızla sonuçlanması umulan Lite Os şimdiden meraklı gözleri üzerine topluyor. Alanında uzman kişiler Lite Os'un büyük bir pazar oluşması yönünde yorumlar da bulunuyor. Bu ise, herkesin yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlara ihtiyacı olmaması haline dayanarak söylüyorlar. Orta segmentli kullanıcılar için tasarlanacak olan Lite OS, uygun fiyatlı araştırmalar yapan kullanıcıların dikkatini çekecek gibi gözüküyor. Elde edilen verilerek dayanarak Lite OS ile hazırlanan bilgisayarların 20 saatlik bir pil ömrünün olacağı düşünülüyor. Özellikleri itibariyle tüketiciyi memnun etmeyi başaracak olan Lite OS, her geçen gün merakları üzerine topluyor. 


Microsoft yetkilisinden açıklama geldi; Microsoft yetkilisinden açıklama geldi; "Lütfen artık İnternet Explorer kullanmayı bırakın"
Microsoft'un Build 2019 geliştirici konferansının başlangıç tarihi belli olduMicrosoft'un Build 2019 geliştirici konferansının başlangıç tarihi belli oldu
Microsoft'un Gizlediği Xbox One Satış RakamlarıMicrosoft'un Gizlediği Xbox One Satış Rakamları

PAYLAŞ