Lise öğrencileri fetih robotu yaptı - Haberler - indir.com

Lise öğrencileri fetih robotu yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-25 10:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

T3 (Türkiye Teknoloji Takımı) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin beraber gerçekleştirdiği TEKNOFEST 2018 İstanbul, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamı boyunca birbirinden farklı kategorilerde çok sayıda robot birbiri ile yarıştı. Gerçekleşen festival kapsamı boyunca "İstanbul'un fethini robotlar ile sembolik olarak canlandırarak hem karada hem denizde görev yapabilen amfibik otonom robotlar geliştirmek" amacı ile Robotik Fetih 1453 Yarışması gerçekleştirildi. 

Haydarpaşa Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nde öğrenim gören Robot Kulübü öğrencileri yarışmanın birincisi oldu.

Lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencilerinin katılım gösterdiği yarışmada, Haydarpaşa Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nde öğrenim gören Robot Kulübü öğrencileri yarışmanın birincisi oldu. Robot Kulübü öğrencileri tarafından geliştirilen robot, festival süreci boyunca herkesten tam puan aldı. Uzun bir süredir robot yarışmalarına katıldıklarını ifade eden Robot Kulübü'nün danışman Öğretmeni Erhan Mustafa Kaya, "Bu festivali dört gözle bekliyorduk. Dolu dolu 4 gün geçirdik, emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.  Robot Kulübü'nün danışman Öğretmeni Erhan Mustafa Kaya, "Bugüne kadar gördüğümüz en büyük yarışmaydı. Çok sayıda kategori ve çok fazla robot vardı. Bu kategorilerin neredeyse hiçbirini başka yarışmalarda görmedik. Ekibimizin 10 yıllık bir geçmişi var değişik öğrenci grupları ile." ifadelerini kullandı.

"Robotumuz ilk önce gemileri denizden alıyor, karadan götürüyor."

Robotik Fetih 1453 yarışmasının konusunu Fatih Sultan Mehmet Han'ın gemileri Haliç'ten indirdiği olayını kendilerini örnek alarak projelerini geliştirdiklerinin altını çizen Robot Kulübü'nün danışman Öğretmeni Erhan Mustafa Kaya, konuşmasına şu şekilde devam etti; "Robotumuz ilk önce gemileri denizden alıyor, karadan götürüyor. Sonrasında top atışları ile surları yıkabiliyor. Bunları yaparken tamamen otonom çalışıyor, hiçbir şekilde dışarıdan kontrol edilmiyor. Programı öğrencilerimiz yazdı. Görüntü işleme ve değişik sensörlerle robotumuz bu görevleri yapmaya çalışıyor. Biz görüntü işlemeyi ilk defa bu yarışmada yaptık. Robotumuz renkleri algılayıp bu renge göre görevlerini kendisi yapıyor."

 

 





PAYLAŞ