Liquid borsasına 120 milyon dolarlık motivasyon desteği geldi - Haberler - indir.com

Liquid borsasına 120 milyon dolarlık motivasyon desteği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 17:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde adından yükselişiyle epey söz ettiren, genç kurucu Sam Bankman-Fried tarafından yönetilen FTX borsası, geçtiğimiz hafta siber saldırıya uğrayan ve 90 milyon dolar kaybeden Liquid borsasına 120 milyon dolarlık borç vereceğini açıkladı.

Siber saldırılar günümüzün en büyük problemlerinden biri. Bu saldırıların mağdurları arasına Liquid’de katılmıştı. Geçtiğimiz hafta bilgisayar korsanları tarafından hacklenen Liquid borsasının imdadına FTX borsası yetişti. Siber saldırganların gerçekleştirdiği bu saldırı haliyle Liquid borsasının sarsılmasına neden oldu. Liquid borsası saklama sistemlerindeki çoklu hesaplama bölümünün saldırıya uğradığını belirtirken, 90 milyon dolar zarara uğradığını da açıklamıştı. Bu noktada destek vermek isteyen FTX ise Liquid borsası kendine gelene kadar zararı 120 milyon dolarlık borçla karşılayacak.

Liqiud aldığı borçla üretim projelerini hızlandıracak

Liquid yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada alınacak borcun, sermaye üretim projelerini hızlandırmak ve likidite sağlamak için kullanılacağı açıkladı. Yetkililer açıklamalarında şu ifadelere ver verdi;

Bitcoin destekçilerinden Microstrategy 3907 BTC aldığını duyurdu

“Finansman aynı zamanda Liquid’in bilançosunu iyileştirmenin yanında, borsanın Japonya ve Singapur gibi önemli yargı bölgelerindeki lisans alma fırsatlarını sağlayacak konularda da güçlenmesine imkan verecektir”

Konuyla ilgili açıklama yapan  FXT kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried da şunları dedi;

“Liquid ile yaptığımız bu anlaşma aslında iki şirketin de, regülasyonların ve ‘müşterini tanı’ kurallarının kripto evreninde ne kadar önemli olduğu ve endüstrinin gelecekte büyük bir parçası olacağı inancının güçlenmesine izin verecek.”

 





PAYLAŞ