Linux tabanlı sistemler için yeni güvenlik hizmeti Project Freta - Haberler - indir.com

Linux tabanlı sistemler için yeni güvenlik hizmeti Project Freta

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-08 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD merkezli yazılım devi şirket Microsoft, Linux tabanlı hizmetler için yeni bir kötü amaçlı yazılım aracını duyurdu. “Project Freta” adlı bu yeni hizmet, tamamen bulut sistemi üzerinden çalışıyor ve binlerce sanal makinenin bile bir tıkla taranmasına olanak sağlıyor. Öyle ki Microsoft’un bu hizmeti dileyen herkese ücretsiz olarak kullanma imkanı sunuyor. Microsoft, yapmış olduğu açıklama ile Linux sistemlerindeki kötü amaçlı yazılımları tespit etmeyi sağlayan ücretsiz ve bulut tabanlı bir projesini duyurdu. “Project Freta” olarak adlandırılan bu proje, Linux tabanında kurulmuş olan binlerce sanal makinein aynı anda denetlenmesini gerçekleştirebiliyor. Ayrıca kullanıcılar söz konusu bu Project Freta hizmetine hiçbir bedel ödemiyorlar.

Project Freta’nın en etkileyici noktalarından birisi de güvenlik projesinin kurulum gerektirmiyor oluşu diyebiliriz. Bu sayede ise günlük kullanıcı ve işletmeler, sanal makinelerine sadece bir tuşla tarama yaptırabilirler. Geliştiricilerine göre bu ücretsiz hizmet, çok sayıda sanal makinenin kötü yazılımlara karşı korunmasını sağlayacak.

Microsoft Windows 10 için yine sorunlu bir güncelleme yayımladıMicrosoft Windows 10 için yine sorunlu bir güncelleme yayımladı

Microsoft’tan yeni Project Freta yayınlandı

Microsoft tarafından açıklananlara göre Project Freta, anlık görüntüleriniz üzerinde çalışarak Linux tabanlı sanal makinelerin güvenliğini sağlıyor. Diğer yandan kolay kullanım ve makine sınırının olmaması, kullanıcıların işini bir hayli kolaylaştırmış oluyor. Microsoft, Project Freta kurabilen bir yapıda olmadığı için kötü amaçlı yazılımların herhangi bir güvenlik katmanı sezmediğini ve bu sayede Project Freta karşısında ise çaresiz kaldıklarını ifade ediyorlar.

Bu kapsamda Microsoft ve Azure Active Directory hesabına sahip olan her kullanıcı tarafından deneyimlenebilen Project Freta, kullanıcılarına önemli avantajlar sunuyorlar. Örnek olarak bu sistemi kullanan kullanıcı, detaylı bir rapor oluşturabiliyor ve bu raporu ise dışa katarabiliyor. Diğer yandan Project Freta ile oluşturulan bellek görüntüleri de kolay bir şekilde paylaşılabiliyor. Sizlerde dilediğiniz gibi bu hizmetten yararlanabilirsiniz.


Windows 10'nun Başlat menüsü yenileniyorWindows 10'nun Başlat menüsü yenileniyor
Windows 10 ve Windows Server sürümlerini etkileyen bir güvenlik açığı tespit edildiWindows 10 ve Windows Server sürümlerini etkileyen bir güvenlik açığı tespit edildi

PAYLAŞ